Panorama 70: Интелигентни начинания дават тласък на бизнеса в Дания

Допълнителни

 

Есенното издание на списание „Панорама“ вече е достъпно за изтегляне, с много информация за новите развития, представени по време на тазгодишното издание на Европейската седмица на регионите и градовете.

Представили сме основните констатации от публикувания наскоро индекс за регионална конкурентоспособност и проучването на Евробарометър относно обществената осведоменост и оценка за регионалната политика. Включили сме също така информация за всички финалисти и ви запознаваме с победителите в тазгодишното издание на наградите Regiostars за най-иновативни проекти, финансирани от ЕС.

На фокус този път е Дания, която наскоро създаде нов Изпълнителен съвет за развитие и растеж на предприятията в Дания, който да отговаря за средствата от Кохезионния фонд. В интервю заместник-директорът на Изпълнителния съвет Зигмунд Любански обяснява значението на промените; информираме ви и за приключени наскоро успешни датски проекти.

В раздел, посветен на оценката, сме представили репортаж от 8та конференция „Европейско оценяване“ и анализ на основните резултати от дейността на Фонда за солидарност на ЕС през последните 15 години. Ще намерите актуална информация относно преговорите за бюджета на ЕС за следващия период на финансиране и репортаж за Португалия и начина ѝ на оценяване и адаптиране на нейната стратегия за интелигентна специализация.

Разделът „С ваши думи“ съдържа материал от Долна Саксония, както и впечатленията на младежи от участието им в медийната програма Youth4Regions. Разделът „Проекти“ ще ви отведе в Италия, Испания и Централна Европа.

Publications