„Панорама“, бр. 67: Истории на успеха в нашите региони и отвъд тях

Допълнителни

 

Зимното издание на списание „Панорама“ вече е достъпно за изтегляне. Tо обхваща широк набор от теми, вариращи от градски проблеми до културен и индустриален преход.

Започваме с доклад от австрийското председателство относно това как техният екип се е подготвил за преговори в Съвета за законодателния пакет 2021—2027 г.  Този път интервюто ни е съвместен разговор с министър-председателя Малу Дрaйер и министъра на икономиката д-р Фолкер Висинг на германската провинция Рейнланд-Пфалц. Освен това проучваме как средствата от ЕС са допринесли за Европейската година на културното наследство, как помагат на региони, които преминават през индустриален преход, а също така анализираме някои от проектите, подпомагани чрез програмата „Иновативни дейности за градско развитие“.

В раздела ни „С ваши думи“ до нас достига информация от Кастилия-Ла Манча, Финландия и Южна Полша, а освен това научаваме за преживяванията на младежите, участвали в програмата „Младежи доброволци на Interreg (IVY)“ и медийната програма Youth4Regions.

Разговаряме с тазгодишните победители в RegioStars, припомняме си някои от снимките от тазгодишната Европейска седмица на регионите и градовете и представяме някои акценти от наскоро публикувания Регионален годишник на Евростат за 2018 г. Раздел „Проекти“ ще ви отведе в Полша, Дания, Словакия, Италия и Гърция.

Publications