„Панорама”, бр. 53: (Европа се цифровизира)

Допълнителни

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 24/07/2015

Лятното издание на „Панорама“ вече е достъпно онлайн на английски език. Водещата статия е посветена на 25-ата годишнина от създаването на програма Interreg, като в нея са представени 20 от най-успешните проекти на инициативата, както и програма на специалните събития по случай годишнината и интервю с Искра Михайлова, член на ЕП, председател на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент. Другата ни основна статия показва как политиката на сближаване ще помогне за финансиране на градивните елементи на обявената наскоро инициатива за единен цифров пазар, от изграждането на широколентови връзки до отворени данни и услуги на електронното правителство.

В поредицата ни от интервюта с представители на регионалните власти разговаряме с председателя на „Йовре Норланд” и президента на Галисия за опита на техните региони в областта на политиката на сближаване, а в раздела „С ваши думи“ са включени статии, изпратени от шест региона на континента.

Представяме и интересни събития от тазгодишното издание на OPEN DAYS и откриването на платформата за интелигентна специализация по енергийните въпроси.

Ще намерите и обичайния подбор от новини и избрани проекти от целия ЕС.

Publications