Nyilvános konzultáció

Fejlődő régiók, fejlődő Európa: Nyilvános konzultáció az EU Kohéziós Politikájának jövőjéről

Danuta Hübner Üdvözöljük az EU Kohéziós Politikájának jövőjét érintő nyilvános konzultáció honhapján. A Kohézióról szóló Negyedik Európai Fórum folyamán 2007. szeptember 27-én Danuta Hübner Biztos által indított konzultáció célja észrevételek és javaslatok összegyűjtése arról a kérdésől, hogy mily módon kell az Unió kohéziós politikájának a felmerülő új kihívásokhoz alkalmazkodnia, és hogyan tökéletesíthető a jövőben ennek a politikának a kivitele a maximális eredmények elérésének céljából.

A konzultáció 2008. január 31-ig nyitott. Tagállamoktól, régióktól, önkormányzatoktól, EU intézményektől, gazdasági és szociális partnerektől, civil társadalmi szervezetektől, akadémiai szférától valamint állampolgároktól várjuk a javaslatokat, melyeket az Európai Bizottság Gazdasági és Társadalmi Kohézióról szóló Negyedik Jelentésében közölt és itt felsorolt kérdésekre kell alapozni.
A javaslatokat a következő e-mail címre kell elküldeni: consultation-cohesion@ec.europa.eu. Kérjük, tisztán tüntesse fel azintézmény nevét és elérhetőségi adatait. A nyilvánosság hozzáférési lehetőséget kap az összes javaslathoz.
A konzultációról szóló jelentés 2008 tavaszán a Gazdasági és Társadalmi Kohézióról szóló Ötödik Előrehaladási Jelentéssel párhuzamosan kerül bemutatásra.