Programmagids

Alles wat u moet weten over Erasmus+ staat in de Programmagids.

Individuele deelnemers en deelnemende organisaties vinden er uitgebreide beschrijvingen van alle activiteiten die Erasmus+ ondersteunt.

De Programmagids voor 2019 kunt u online raadplegen in een gebruiksvriendelijker, toegankelijker formaat. Zo vindt u nog makkelijker wat u zoekt.

Lees de programmagids Download het pdf-bestand

Over de gids

Wat is het?

De Programmagids 2019 van Erasmus+ (versie 2 waarin de rectificatie van 15/01/2019 is verwerkt) is een integrerend deel van de oproep tot het indienen van voorstellen.

Als u als organisaties of instelling subsidie wil, moet u voldoen aan de voorwaarden voor deelname en financiering in deze gids.

De gids bevat informatie over:

  • prioriteiten
  • gesubsidieerde acties
  • beschikbare middelen
  • deelnamevoorwaarden

In welke talen bestaat de gids?

De Programmagids is momenteel beschikbaar in de volgende talen:

bg cs da de et el en es fr it lv
lt hr hu mt nl pl pt ro sk sl fi
sv  

 

Als verschillende taalversies elkaar tegenspreken, heeft de Engelse versie voorrang.

Hoe aanvragen?

Organisaties moeten hun aanvraag online indienen bij het nationale agentschap in hun land, met behulp van de online-formulieren voor Erasmus+, of bij het Uitvoerend agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) in Brussel.

De nodige aanvraagformulieren en documenten voor 2019 worden momenteel voorbereid en verschijnen binnenkort op de websites van de nationale agentschappen of het Uitvoerend agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur, afhankelijk van de acties waar het om gaat.

Individuele personen die een aanvraag willen indienen, moeten contact opnemen met hun organisatie, instituut of onderwijsinstelling.

Waar vind ik meer informatie?

Organisaties die meer willen weten, kunnen contact opnemen met hun nationaal agentschap, nationaal bureau of het Uitvoerend agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur in Brussel.

Waar vind ik vorige versies van de gids?

De vorige versies van de Programmagids 2019 omvatten:

De vorige versies van de Programmagids 2018 omvatten:

De vorige versies van de Programmagids> om 2017

De vorige versies van de Programmagids 2016 omvatten:

De Programmagids 2015 kunt u ook raadplegen, maar die is alleen van toepassing op voorstellen voor Erasmus+ voor 2015.

U kunt ook nog steeds de Programmagids 2014 raadplegen, maar die is natuurlijk alleen van toepassing op voorstellen voor Erasmus+ voor 2014.

Deel deze pagina