Programkalauz

A programkalauz (Erasmus+ – Pályázati útmutató) nélkülözhetetlen mindazok számára, akik meg szeretnék ismerni az Erasmus+ programot. Átfogó képet ad a program által támogatott lehetőségekről a programban részt vevő szervezeteknek és magánszemélyeknek.

A 2021. évi programkalauz PDF-dokumentumként és online változatban is elérhető. A felhasználóbarát, könnyen hozzáférhető online formátum megkönnyíti a felhasználók számára az információkeresést.

Olvassa el a programkalauzt Töltse le PDF-ben

A dokumentumról

Miről is van szó?

Az Erasmus+ pályázati útmutató (2021. március 25-i 1. verzió) az Erasmus+ program keretében 2021. március 25-én meghirdetett 2021. évi pályázati felhívás szerves részét képezi.

Azoknak a szervezeteknek és intézményeknek, amelyek pályázni kívánnak a felhívás keretében meghirdetett finanszírozási lehetőségekre, meg kell felelniük a programkalauzban a részvételre és a támogathatóságra vonatkozóan meghatározott feltételeknek.

A programkalauz tájékoztatással szolgál:

  • a program prioritásairól,
  • a támogatott tevékenységekről,
  • a különböző tevékenységek céljára igénybe vehető támogatásokról,
  • a részvétellel kapcsolatos tudnivalókról.

Milyen nyelveken olvasható a programkalauz?

A programkalauz fordítása folyamatban van. A fordításokat itt tesszük közzé, amint rendelkezésre állnak.

Amennyiben a különböző nyelvű változatok között jelentésbeli eltérések vannak, az angol nyelvű változat az irányadó a más nyelvű változattal szemben.

Hogyan kell pályázni?

A szervezeteket arra kérjük, hogy pályázati kérelmüket nyújtsák be online az adott országban működő nemzeti irodának, az Erasmus+ webhelyén vagy az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségnek.

A 2021. évi online pályázati űrlapok és kapcsolódó dokumentumok jelenleg készülnek. Ezek az anyagok – a tevékenységek jellegétől függően – a nemzeti irodák vagy az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség honlapján lesznek hozzáférhetőek.

A pályázni kívánó magánszemélyeknek ahhoz a szervezethez, illetve oktatási vagy egyéb intézményhez kell fordulniuk, melynek diákjai, tagjai vagy munkatársai.

Kihez lehet további információkért fordulni?

Azok a szervezetek, amelyek részletesebben tájékozódni kívánnak az eljárásról, további információkat kérhetnek a nemzeti irodától, a nemzeti központtól, illetve a brüsszeli Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségtől.

Hol találhatók a programkalauz korábbi verziói?

A 2020. évi programkalauz korábbi verziói:

A 2019. évi programkalauz korábbi verziói:

A 2018. évi programkalauz korábbi verziói:

A 2017. évi programkalauz korábbi verziói:

A 2016. évi programkalauz korábbi verziói:

A 2015. évi programkalauz korábbi verziói (melyek csak a 2015. évi Erasmus+ pályázati felhívásra vonatkoznak), az alábbi linkeken érhetők el:

A 2014. évi programkalauz is hozzáférhető, de a benne foglaltak kizárólag a 2014. évi Erasmus+ pályázati felhívásra érvényesek.

Oszd meg ezt az oldalt