Programkalauz

A programkalauz (Erasmus+ – Pályázati útmutató) nélkülözhetetlen mindazok számára, akik meg szeretnék ismerni az Erasmus+ programot.

A kiadvány teljes körű tájékoztatással szolgál azokról a lehetőségekről, amelyeket a magánszemélyek és a szervezetek igénybe vehetnek az Erasmus+ program támogatásával.

A 2020. évi programkalauz online változatban is elérhető. Ez a felhasználóbarát, könnyen hozzáférhető formátum megkönnyíti a felhasználók számára az információkeresést.

Olvassa el a programkalauzt Töltse le PDF-ben

A dokumentumról

Miről is van szó?

Az Erasmus+ pályázati útmutatója (a 2020. február 26-i 2. verzió) szerves részét képezi az Erasmus+ program keretében meghirdetett 2020. évi pályázati felhívásnak és a felhívás 2020. február 26-án közzétett helyesbítésének.

Azoknak a szervezeteknek és intézményeknek, amelyek pályázni kívánnak a felhívás keretében meghirdetett finanszírozási lehetőségekre, meg kell felelniük a programkalauzban a részvételre és a támogathatóságra vonatkozóan meghatározott feltételeknek.

A programkalauz tájékoztatással szolgál:

  • a program prioritásairól,
  • a támogatott tevékenységekről,
  • a különböző tevékenységek céljára igénybe vehető támogatásokról,
  • a részvétellel kapcsolatos tudnivalókról.

Milyen nyelveken olvasható a programkalauz?

A programkalauz jelenleg az alábbi nyelveken olvasható:

bg cs da de et el en es fr it lv
lt hr hu mt nl pl pt ro sk sl fi
sv

Amennyiben a különböző nyelvű változatok között jelentésbeli eltérések vannak, az angol nyelvű változat az irányadó a más nyelvű változattal szemben.

Hogyan kell pályázni?

A szervezeteket arra kérjük, hogy pályázati kérelmüket online nyújtsák be az adott országban működő nemzeti irodának vagy az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségnek.

A 2020. évi online pályázati űrlapok és a kapcsolódó dokumentumok kidolgozása folyamatban van. Ezek az anyagok – a tevékenységek jellegétől függően – vagy a nemzeti irodák, az Erasmus+ elektronikus pályázati űrlapon kell benyújtani, vagy az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség honlapján lesznek hozzáférhetőek.

A pályázni kívánó magánszemélyeknek ahhoz a szervezethez, illetve oktatási vagy egyéb intézményhez kell fordulniuk, melynek diákjai, tagjai vagy munkatársai.

Kihez lehet további információkért fordulni?

Azok a szervezetek, amelyek részletesebben tájékozódni kívánnak az eljárásról, további információkat kérhetnek a nemzeti irodától, a nemzeti központtól, illetve a brüsszeli Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségtől.

Hol találhatók a programkalauz korábbi verziói?

A 2020. évi programkalauz korábbi verziói közé tartoznak az alábbiak:

A 2019. évi programkalauz korábbi verziói közé tartoznak az alábbiak:

A 2018. évi programkalauz korábbi verziói közé tartoznak az alábbiak:

A 2017. évi programkalauz korábbi verziói közé tartoznak az alábbiak:

A 2016. évi programkalauz korábbi verziói közé tartoznak az alábbiak:

A 2015. évi programkalauz korábbi verziói (melyek csak a 2015. évi Erasmus+ pályázati felhívásra vonatkoznak), az alábbi linkeken érhetők el:

A 2014. évi programkalauz is hozzáférhető, de a benne foglaltak kizárólag a 2014. évi Erasmus+ pályázati felhívásra érvényesek.

Oszd meg ezt az oldalt