Platforms en netwerken

Erasmus+ subsidieert ook initiatieven voor meer expertise in verband met de uitvoering van het programma.

Het kan gaan om organisaties die analyses en data verzamelen, zoals het Eurydice-netwerk, of online-samenwerkingsplatforms zoals eTwinning, dat docenten in heel Europa met elkaar in contact brengt.

Op verkenning

Platform Projectresultaten Erasmus+

Dit platform geeft een overzicht van projecten die door Erasmus+ zijn gesubsidieerd, met alle beschikbare informatie over de resultaten en een selectie van goede werkmethoden en succesverhalen. Het platform bevat ook informatie over de verantwoordelijke organisaties, zeg maar de potentiële partners van iedereen die zelf ook aan Erasmus+ zou willen deelnemen.

Meer informatie

Eurydice

Eurydice is een netwerk dat de Europese Commissie tot stand heeft gebracht om EU-landen te ondersteunen en Europese samenwerking op het gebied van onderwijs te faciliteren. Alle EU-landen zijn erbij aangesloten, en ook enkele landen buiten de EU die aan Erasmus+ meedoen. Eurydice helpt het onderwijs in Europa te verbeteren met degelijke feiten en cijfers over het beleid en de praktijk inzake onderwijs. Het brengt de nationale onderwijsstelsels in kaart, maakt vergelijkende studies, levert indicatoren en statistieken.

Meer informatie

e-Twinning

eTwinning is een platform voor onderwijspersoneel (docenten, hoofddocenten, bibliothecarissen, enz.) uit de deelnemende Europese landen om te communiceren, samen te werken, projecten op te zetten, kennis en ervaringen te delen en samen een hechte Europese onderwijsgemeenschap te vormen. 

Meer informatie

Eurodesk

Eurodesk is een van de meest volledige en toegankelijke bronnen van gratis informatie over studie- en opleidingsmogelijkheden in het buitenland. Het biedt ook nationale ondersteuning in 34 landen en internationale opleidingsmogelijkheden.

Meer informatie

SALTO-YOUTH

SALTO-YOUTH is een netwerk van jongerencentra dat informele leermiddelen ter beschikking stelt van jongerenwerkers en opleidingen en netwerkactiviteiten organiseert ter ondersteuning van organisaties en nationale agentschappen die actief zijn in Erasmus+.

Meer informatie

School Education Gateway

De School Education Gateway is een portal voor leraren, scholen, experts en anderen die actief zijn op onderwijsgebied. Het bevat nieuws en berichten over nieuwe ontwikkelingen, trends, nationale initiatieven en activiteiten op onderwijsgebied, evenals artikelen van experts. Leraren kunnen er ook problemen aankaarten, goede werkmethoden en middelen delen en meedoen aan discussies met collega's van andere scholen, in 23 talen.

Meer informatie

Elektronisch platform voor volwassenenonderwijs in Europa (EPALE)

EPALE is een meertalige en open gemeenschap van lesgevers, opleiders, onderzoekers, academici, beleidsmakers en iedereen die beroepshalve actief is in het volwassenenonderwijs in Europa.

Meer informatie

Deel deze pagina