Platformok és hálózatok

Az Erasmus+ támogatást biztosít olyan kezdeményezések céljára, amelyek biztosítják, hogy rendelkezésre álljanak a program végrehajtásához szükséges szakismeretek.

A kezdeményezések különböző formákat ölthetnek. Példaként említhetőek az elemzéseket végző és információkat gyűjtő szervezetek, mint amilyen az Eurydice hálózat, valamint az online együttműködési platformok, köztük az európai tanárokat hálózatba kapcsoló eTwinning.

Keresse fel, fedezze fel

Erasmus+ Projektplatform

A platform azoknak a projekteknek az elektronikus tárháza, amelyek az Erasmus+ program keretében finanszírozásban részesülnek. A platform lehetőség szerint a támogatott projektek eredményét is ismerteti, és válogatást ad közre a bevált módszerekből és sikertörténetekből. Azokról a szervezetekről is tájékozódni lehet itt, amelyek a projektek működtetéséért felelősek, és amelyek partnerei lehetnek a jövőben az Erasmus+ programban részt venni kívánó szervezeteknek.

További információk

Eurydice

Az Eurydice hálózatot az Európai Bizottság és a tagállamok hozták létre abból a célból, hogy támogassák és elősegítsék az európai együttműködést az oktatás terén. Az összes uniós tagállam tagja a hálózatnak, akárcsak néhány olyan, nem uniós ország, mely részt vesz az Erasmus+ programban. Az Eurydice jó minőségű információkkal szolgál az oktatáspolitika és az oktatás terén érvényesülő gyakorlat témájában, elősegítve, hogy javuljon az európai oktatási rendszerek működése. A hálózat ismerteti a különböző nemzeti oktatási rendszerek felépítését és működését, továbbá összehasonlító tanulmányokat, illetve mutatókat és statisztikákat tesz közzé a honlapján.

További információk

eTwinning

Az eTwinning platform a részt vevő európai iskolákban dolgozó szakembereknek (tanároknak, igazgatóknak, könyvtárosoknak stb.) kínál lehetőséget arra, hogy kommunikáljanak, együttműködjenek, projekteket dolgozzanak ki, valamint tapasztalatokat cseréljenek egymással, és tanulási céllal létrejött, európai szintű közösség részét képezzék. 

További információk

Eurodesk

Az Eurodesk hálózat egyike a legátfogóbb tájékoztatással és legkönnyebben hozzáférhető ingyenes információkkal szolgáló forrásoknak a tanulmányi mobilitási lehetőségek témájában. Az Eurodesk ezen túlmenően 34 országban nemzeti szintű támogatást, illetve nemzetközi környezetben megszervezett képzést biztosít az érintetteknek.

További információk

SALTO-YOUTH

A SALTO-YOUTH hálózatot alkotó központok nem formális erőforrásokat kínálnak ifjúságsegítők és ifjúsági vezetők számára, ezenfelül pedig képzési és hálózatépítési tevékenységeket szerveznek, hogy támogassák az Erasmus+ programban tevékeny szervezeteket és nemzeti irodákat.

További információk

School Education Gateway

A School Education Gateway tanároknak, iskoláknak, szakértőknek és az iskolai oktatás terén tevékeny egyéb érdeklődőknek szóló platform, ahol a látogatók 23 nyelven tájékozódhatnak az európai iskolai oktatással kapcsolatos szakpolitikákról, fejleményekről, tendenciákról, nemzeti kezdeményezésekről, az iskolákat érintő intézkedésekről, az együttműködési területekről és az oktatási projektek terén bevált módszerekről. A portálon szakértők által írt cikkek és hasznos segédanyagok is találhatók.

További információk

Az európai felnőttoktatás elektronikus platformja (EPALE)

Az EPALE többnyelvű, nyitott közösség tanárok, oktatók, kutatók, professzorok, szakpolitikai döntéshozók és az európai felnőttoktatás terén tevékeny más szakemberek számára.

További információk

Oszd meg ezt az oldalt