Platforme i mreže

U okviru programa Erasmus+ financiraju se inicijative kojima se pruža stručno znanje potrebno za provedbu programa.

To mogu biti tijela koja provode analize i pružaju informacije, kao što je mreža Eurydice, ili internetske platforme za suradnju, poput eTwinninga koji povezuje nastavnike diljem Europe.

Posjetite i istražite

Platforma za rezultate projekata Erasmus+

Ta je Platforma arhiva projekata financiranih iz programa Erasmus+ te sadržava informacije o rezultatima tih projekata, ako takve informacije postoje, a na njoj možete pronaći i primjere dobre prakse te priče o uspjehu. Platforma sadržava informacije i o organizacijama koje su odgovorne za te projekte, na taj način pružajući priliku onima koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu Erasmus+ da pronađu svoje moguće buduće partnere.

Saznajte više

Eurydice

Eurydice je mreža koju su uspostavili Europska komisija i države članice kako bi podržali i olakšali europsku suradnju u području obrazovanja. Sve su države članice EU-a uključene u mrežu Eurydice, kao i pojedine treće zemlje koje sudjeluju u programu Erasmus+. S pomoću mreže Eurydice unapređuju se obrazovni sustavi u Europi jer ona sadržava visokokvalitetne informacije o obrazovnoj politici i praksi. Ondje možete pronaći opise nacionalnih obrazovnih sustava, usporedne studije, pokazatelje i statističke podatke.

Saznajte više

eTwinning

eTwinning služi kao platforma za osoblje (nastavnike, ravnatelje, knjižničare itd.) zaposleno u školama u nekoj od uključenih europskih zemalja, preko koje mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, dijeliti iskustva i biti dio europske obrazovne zajednice. 

Saznajte više

Eurodesk

Eurodesk je jedan od najsveobuhvatnijih i najdostupnijih izvora besplatnih informacija o mogućnostima za obrazovnu mobilnost. Isto tako, u okviru Eurodeska pruža se nacionalna potpora u 34 zemlje, a nude se i mogućnosti osposobljavanja u međunarodnom okruženju.

Saznajte više

SALTO:YOUTH

SALTO:YOUTH mreža je centara u okviru koje se osobama koje rade s mladima i voditeljima mladih pružaju neformalni izvori za učenje te organiziraju osposobljavanja i aktivnosti umrežavanja za organizacije za potporu i nacionalne agencije aktivne u programu Erasmus+.

Saznajte više

School Education Gateway

Portal School Education Gateway jedinstvena je kontaktna točka za nastavnike, škole, stručnjake i sve ostale uključene u školsko obrazovanje. Na njemu možete pronaći europsku obrazovnu politiku, novosti, trendove, stručne članke, nacionalne inicijative, aktivnosti za škole, područja za interakciju, najbolje prakse u pogledu obrazovnih projekata i dodatne izvore, a sve to dostupno je na 23 jezika.

Saznajte više

e-platforma za obrazovanje odraslih u Europi (EPALE)

EPALE je višejezična zajednica s otvorenim članstvom namijenjena nastavnicima, voditeljima osposobljavanja, istraživačima, akademicima, tvorcima politika i svima ostalima sa stručnom ulogom u obrazovanju odraslih diljem Europe.

Saznajte više

Podijelite ovu stranicu