Pályázóknak szóló dokumentumok

Ha Ön vagy az Ön szervezete részt szeretne venni az Erasmus+ programban, ezen az oldalon tájékozódhat a programmal kapcsolatos dokumentumokról.

Pályázati űrlapok: dokumentumminták

Azoknak a pályázati űrlapoknak a sablonjai, amelyeket ki kell tölteniük azoknak, akik részt szeretnének venni az Erasmus+ program által támogatott tevékenységekben. Csak annak a pályázónak a pályázata minősül érvényesnek, aki megfelelően kitölti és az adott pályázati felhívásban meghatározott határidőre benyújtja pályázatát a nemzeti irodának vagy az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségnek.

További információk

Európai kreditátviteli és -gyűjtési rendszer (ECTS)

Az ECTS a diákok országok közötti mobilitását hivatott előmozdítani.

További információk

Támogatási megállapodások: dokumentumminták

Az Erasmus+ program költségvetéséből finanszírozásban részesülő kedvezményezettekkel aláírandó támogatási megállapodások dokumentummintái.

További információk

Tanulmányi megállapodás

A dokumentum felvázolja a diák által teljesítendő tanulmányi vagy szakmai gyakorlati programot. A megállapodást a küldő és a fogadó szervezetnek, valamint a diáknak/gyakornoknak is alá kell írnia.

További információk

Erasmus Felsőoktatási Charta

A charta körvonalazza azoknak az együttműködési tevékenységeknek az általános keretrendszerét, amelyeket a felsőoktatási intézménynek el kell végeznie az Erasmus+ program keretében.

További információk

Mobilitási megállapodás

A dokumentum rögzíti a szakember által a tanítás/képzés során teljesítendő programot. A megállapodást a küldő és a fogadó szervezetnek, valamint a szakembernek is alá kell írnia.

További információk

Intézményközi megállapodás

A megállapodás olyan felsőoktatási intézmények között jön létre, amelyek célja, hogy diákjaik, illetve a náluk dolgozó szakemberek mobilitási tevékenységekben vehessenek részt az Erasmus+ program keretében.

További információk

Az európai önkéntes szolgálat információs csomagja

A csomag az Erasmus+ programban részt vevő emberek és szervezetek tájékoztatását szolgálja: minden szükséges információt feltüntet arról, hogyan tudnak önkéntes munkát végezni az európai önkéntes szolgálat keretében.

További információk

Erasmus+ Hallgatói Charta

Az Erasmus+ programban részt vevő diákok kiválasztásukat követően megkapják a chartát, mely ismerteti, milyen jogok illetik meg őket, és milyen kötelezettségeknek kell eleget tenniük a mobilitás során.

További információk

Erasmus+ nemzetközi kreditszintű egyéni mobilitás – Gyakorlati útmutató a pályázó felsőoktatási intézmények számára (csak angol nyelven áll rendelkezésre)

Erasmus+ nemzetközi kreditszintű egyéni mobilitás – Gyorskalauz a partnerországokból kiválasztott felsőoktatási intézmények számára (csak angol nyelven áll rendelkezésre)

Erasmus+ nemzetközi kreditszintű egyéni mobilitás – Útmutató a támogatási megállapodás módosításairól (csak angol nyelven áll rendelkezésre)

A testi, szellemi vagy egészségi állapotuk miatt speciális szükségletű hallgatók és szakemberek Erasmus+ programban való részvételének elősegítésére vonatkozó ajánlások

Oszd meg ezt az oldalt