Listina za mobilnost PIU

Praktični vodnik o strateški internacionalizaciji poklicnega izobraževanja in usposabljanja (na voljo samo v angleščini)

Listina za mobilnost

Listina Erasmus+ za mobilnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju naj bi spodbudila organizacije v poklicnem izobraževanju in usposabljanju (PIU), ki imajo dokazano kakovost pri organiziranju mobilnosti za svoje dijake in osebje, da še razširijo svojo strategijo evropske internacionalizacije. Evropska internacionalizacija pomeni, da organizacija pošiljateljica poleg spodbujanja učenja v drugi državi programa Erasmus+ uveljavlja mednarodni pristop tudi v svojem delovanju, denimo s povezovanjem z organi v drugih državah, poučevanjem tujih jezikov, preseganjem zgolj nacionalnega okvira poklicnega izobraževanja.

Zemljevid nosilcev listine za mobilnost PIU omogoča navezovanje stikov in mreženje z organizacijami PIU, ki jih zanimajo projekti mobilnosti za dijake in osebje PIU – je torej nekakšno orodje za oblikovanje partnerstev.

Zemljevid kaže podatke za 640 nosilcev listine za mobilnost PIU iz držav, ki so v letih 2015 in 2016 sodelovale v projektih mobilnosti PIU (ukrep Erasmus+ KA1).

Zemljevid

Pojasnila k zemljevidu

Nekaj pojasnil glede uporabe zemljevida:

 • Prvi ogled:
  • ZEMLJEVID
   Na začetku ne vsebuje podatkov.
  • DRŽAVE
   Kliknite (označite) državo, da se pokaže število tamkajšnjih nosilcev listine.
 • GROZDI
  Krog s številko v sredini kaže število nosilcev listine v določenem delu države. S klikom ga povečate.
 • ZNAMENJE
  Posamično znamenje označuje kraj nosilca listine: s klikom nanj se na desni odprejo podatki o nosilcu.
 • PODATKI
  Podatki o nosilcu listine vsebujejo obarvnani naslov, in sicer pomeni rdeča: vodja konzorcija, modra: član konzorcija, zelena: posamični nosilec listine.

Če pri ogledu zemljevida naletite na težave, nas o tem obvestite ter pripišite še podatke o svojem brskalniku (različica) in operacijskem sistemu – uporabite obrazec.

Podatki po državah

 Results will appear here

Dajte v skupno rabo to stran