Mobiliteitshandvest voor beroepsonderwijs en -opleiding

Praktische gids over strategische internationalisering in het beroepsonderwijs en beroepsopleidingen (alleen in het Engels)

Mobiliteitshandvesten

Het BOO-mobiliteitshandvest van Erasmus+ moet organisaties die hebben aangetoond dat zij kwalitatief hoogstaande mobiliteit voor leerlingen en lesgevers in beroepsonderwijs en -opleiding (BOO) aanbieden, aanmoedigen hun Europese internationalisering verder uit te bouwen. Europese internationalisering omvat niet alleen het bevorderen van leren in een ander land. Het gaat ook om de ontwikkeling van een internationale aanpak voor de hele uitzendende organisatie, bijvoorbeeld door te netwerken met organisaties in andere landen, het leren van vreemde talen te bevorderen en door mogelijkheden voor beroepsonderwijs en -opleiding te overwegen die in eigen land niet gebruikelijk zijn.

Met deze kaart van houders van het BOO-mobiliteitshandvest willen we het organisaties die mobiliteitsprojecten voor hun leerlingen en lesgevers plannen, makkelijker maken om contact te leggen met andere organisaties en partnerschappen te vormen.

Op de kaart vindt u de gegevens van 640 houders van het handvest uit landen die in 2015 en 2016 hebben deelgenomen aan BOO-mobiliteitsprojecten (Kernactie 1) van Erasmus+ (laatste update 20/03/2017).

Kaart

Toelichting

Hieronder vindt u enkele handige tips voor het gebruik van deze kaart:

 • Bekijk eerst de
  • KAART
   U begint met een blanco kaart.
  • LANDEN
   Klik op een land en u ziet hoeveel organisaties er houder van het handvest zijn.
 • CLUSTERS
  Cirkels met een cijfer geven het aantal houders van het handvest in een gebied aan. Klik erop om in te zoomen.
 • TEKEN
  Op elke plaats waar er een houder van het handvest is, staat een teken. Als u erop klikt, ziet u gegevens over de organisatie in de rechterkolom.
 • STATUS
  Aan de kleur van de houder kunt u de status afleiden. Rood: leider van het consortium, blauw: lid van het consortium en groen: afzonderlijke houder van het handvest.

Als er iets fout gaat, kunt u ons dat melden via het feedbackformulier. Zet er ook bij welke browser (incl. de versie) en welk besturingssysteem u gebruikt.

Gegevens per land

 Results will appear here

Deel deze pagina