Szakképzési mobilitási tanúsítvány

Gyakorlati útmutató a szakképzés stratégiai nemzetköziesítéséről (a dokumentum csak angol nyelven áll rendelkezésre)

Mobilitási tanúsítványok

Az Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvány arra irányul, hogy európai nemzetköziesítési stratégiáik továbbfejlesztésére ösztönözze azokat a szervezeteket, amelyek bizonyítottan színvonalas teljesítményt nyújtanak a szakképzésben tanulók és dolgozók mobilitásának szervezése terén. Európában a nemzetköziesítés a más Erasmus+-programországokban folytatott tanulmányok előmozdításán túlmenően azt is magában foglalja, hogy a küldő szervezet egésze nemzetközi szemléletmódot tesz a magáévá, például más országokban működő szervezetekkel való kapcsolatépítés, az idegennyelv-tanulás ösztönzése és olyan látásmód elsajátítása révén, mely túlmutat a nemzeti szakképzési politika keretein.

A szakképzési mobilitási tanúsítvánnyal rendelkező intézményeket feltüntető térkép a kapcsolatfelvételt és a hálózatépítést hivatott megkönnyíteni azoknak a szakképző szervezeteknek a számára, amelyek projekteket kívánnak szervezni a szakképzésben tanulók és dolgozók mobilitásának előmozdítására. Ezáltal a térkép partnerségek létrejöttét is elősegíti.

A térképen 640, szakképzési mobilitási tanúsítvánnyal rendelkező szervezet adatai tekinthetők meg. Ezek a szervezetek azokban az országokban működnek, amelyek az Erasmus+ program 1. kulcsintézkedése alá tartozó szakképzési mobilitási projektekben vettek részt 2015-ben és 2016-ban (az adatok frissítésére legutóbb 2017. március 20-án került sor).

Térkép
 

Tudnivalók a térkép használatával kapcsolatban

Az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal szeretnénk szolgálni a felhasználóknak:

 • Ezzel érdemes kezdeni:
  • TÉRKÉP
   Ez a nézet szándékosan nem tüntet fel adatokat.
  • ORSZÁGOK
   Kattintson rá az Önt érdeklő ország nevére vagy a név előtti jelölőnégyzetre. Ekkor a térkép feltünteti az adott országban tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek pontos számát.
 • TÖBB SZERVEZETET JELÖLŐ SZÁMOK
  A térképen megjelenő szám, mely kör alakú zöld háttérben látható, azt mutatja, hány olyan szervezet működik az adott térségben, mely rendelkezik tanúsítvánnyal. Nagyításhoz kattintson a számra.
 • EGYETLEN SZERVEZETET JELÖLŐ SZIMBÓLUMOK
  A számot fel nem tüntető adatjelölő szimbólumok azokat a helyszíneket mutatják, ahol az egyes, tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek működnek. Ha rákattint a jelre, a jobb oldalon adatmező nyílik meg, benne a kérdéses szervezet részletes adataival.
 • RÉSZLETES ADATOK
  A részletes adatok esetében alkalmazott színkódok magyarázata: piros címsor: konzorciumvezető; kék címsor: konzorciumtag; zöld címsor: tanúsítvánnyal rendelkező szervezet.

Ha a térkép megjelenítésekor nehézségbe ütközik, kérjük, hogy az erre szolgáló elektronikus űrlapot kitöltve adjon számunkra visszajelzést a probléma jellegéről, feltüntetve azt is, milyen típusú és verziószámú böngészőprogramot és operációs rendszert használ.

Adatok országok szerinti bontásban

 

 

Oszd meg ezt az oldalt