Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja

Ammatillisen koulutuksen kansainvälistymistä koskeva strategia – käytännön opas (saatavilla vain englanniksi)

Liikkuvuusperuskirja

Ammatillisen koulutuksen Erasmus+ -liikkuvuusperuskirja voidaan myöntää organisaatioille, joilla on näyttöä laadukkaan opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden järjestämisestä. Tarkoituksena on kannustaa organisaatioita kehittämään eurooppalaisia kansainvälistymisstrategioitaan. Kansainvälistymiseen kuuluu sekä toisessa Erasmus+ -maassa tapahtuva oppiminen että kansainvälisyyden kehittäminen koko lähettävässä organisaatiossa. Kehittäminen voi tapahtua esimerkiksi verkostoitumalla muissa maissa toimivien organisaatioiden kanssa, edistämällä vieraiden kielten opiskelua tai etsimällä uusia näkökulmia ammatillisen koulutuksen käytäntöihin oman maan ulkopuolelta.

Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan saaneet organisaatiot on koottu oheiseen karttaan. Kartan tarkoituksena on helpottaa organisaatioiden välistä yhteydenpitoa ja verkostoitumista sekä opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitettujen liikkuvuushankkeiden järjestämistä.

Karttaan on koottu 640 organisaatiota, joilla on ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja. Listauksessa ovat mukana maat, jotka osallistuivat Erasmus+ -ohjelman avaintoimen 1 alaisiin liikkuvuushankkeisiin (oppimiseen liittyvä henkilöiden liikkuvuus) vuosina 2015 ja 2016 (viimeisin päivitys 20.3.2017).

Kartta
 

Kartan käyttäminen

Ohjeita karttatoimintojen käyttämiseen:

 • Aloitusnäkymä
  • KARTTA
   Aloitusnäkymässä kartta on tyhjä.
  • MAAT
   Valitsemalla luettelosta maan voit katsoa, kuinka monella kyseisen maan organisaatiolla on liikkuvuusperuskirja.
 • KESKITTYMÄT
  Numero ympyrässä kertoo, kuinka monella organisaatiolla on liikkuvuusperuskirja tietyllä alueella. Voit tarkastella aluetta lähemmin napsauttamalla ympyrää.
 • PAIKKAMERKKI
  Paikkamerkki osoittaa organisaation sijainnin. Merkkiä napsauttamalla näet organisaation tiedot kartan oikeassa reunassa.
 • KUVAUS
  Organisaation rooli on värikoodattu. Punainen = konsortion johtaja, sininen = konsortion jäsen, vihreä = yksittäinen organisaatio, jolla on liikkuvuusperuskirja.

Toivomme, että ilmoitat kartan käytössä mahdollisesti ilmenevistä ongelmista palautelomakkeella (mainitse myös käyttöjärjestelmä, selain ja selainversio).

Maakohtaiset tiedot

 

 

Jaa tämä sivu