Erasmus Felsőoktatási Charta

 

Az Erasmus Felsőoktatási Charta (Erasmus Charter for Higher Education, ECHE) biztosítja az általános minőségbiztosítási keretrendszert azokhoz az európai és nemzetközi együttműködési tevékenységekhez, melyek a felsőoktatási intézmények részvételével valósulnak meg az Erasmus+ program keretében. Ahhoz, hogy a programországokban működő felsőoktatási intézmények részt vehessenek az Erasmus+ program keretében az egyéni tanulmányi mobilitást és/vagy az innovációt és a bevált módszerek átvételét célzó együttműködést előmozdítani hivatott projektekben, Erasmus Felsőoktatási Chartával kell rendelkezniük.

Ha Ön tájékozódni szeretne arról, milyen követelményeknek kell felsőoktatási intézményének megfelelnie ahhoz, hogy teljesüljenek a chartában lefektetett elvek, tekintse át az Erasmus Felsőoktatási Charta magyarázó jegyzetekkel ellátott iránymutatásait és az Erasmus Felsőoktatási Charta nyomon követéséről szóló útmutatót. Most folyik annak az új webhelynek (Erasmus Charter for Higher Education: Make it Work for You!) a kifejlesztése, ahol a látogatók külön erre a célra létrehozott eszköz segítségével ellenőrizhetik majd, milyen mértékben felel meg intézményük a chartában rögzített elveknek.

A partnerországokban működő felsőoktatási intézmények esetében nem jelent előfeltételt az Erasmus Felsőoktatási Charta megléte – esetükben a minőségbiztosítási keretrendszert a felsőoktatási intézmények közötti megállapodások hozzák majd létre. Az Erasmus Felsőoktatási Charta az Erasmus+ program teljes futamideje alatt, azaz 2020–2021-ig érvényben marad.

A charta nyelvi változatai:
BG CS DA DE EL EN
ES ET FI FR HR HU
IS IT LT MK MT PL
PT SL SV TR  

Az Erasmus Felsőoktatási Charta odaítélése céljából minden évben pályázati felhívás közzétételére kerül majd sor.

A linkre kattintva megtekinthető azoknak a felsőoktatási intézményeknek a listája, amelyek rendelkeznek Erasmus Felsőoktatási Chartával.

Oszd meg ezt az oldalt