Evaluări

Evaluarea programului Erasmus+ la jumătatea perioadei

Cum se explică succesul fulminant pe care îl are programul Erasmus+? Ce lecții am învățat? 

Evaluarea programului Erasmus+ la jumătatea perioadei s-a bazat pe un număr de peste un milion de răspunsuri la întrebări de acest tip, care constituie, reunite, sursa cea mai amplă și mai recentă de informații existentă astăzi:

Erasmus+, programul de referință al UE pentru educație, formare, tineret și sport (2014-2020), s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru participanți, nu numai prin faptul că îi sprijină în tranziția către un loc de muncă, ci și prin aceea că le dă sentimentul că aparțin Uniunii. 

Erasmus+ va stimula mobilitatea în scop educațional a 4 milioane de cursanți, cadre didactice și formatori până în 2020 și va da o dimensiune internațională activității instituțiilor care se ocupă de învățământ, formare, tineret și sport în UE și în afara acesteia. 

Din datele existente rezultă că programul Erasmus+ este mai coerent, mai relevant și, într-o anumită măsură, mai eficient decât inițiativele precedente.

În ceea ce privește viitorul programului Erasmus+, evaluarea arată foarte clar că trebuie investit mai mult în educație și formare, cu accent pe tineri și pe categoriile cele mai vulnerabile de populație.
 

Acestea sunt câteva dintre chestiunile acoperite de raportul Comisiei Europene privind evaluarea la jumătatea perioadei a programului Erasmus+. Dacă doriți să aflați mai multe, inclusiv despre recomandări, accesați linkurile de mai jos.

Raportul Comisiei:  Adoptat la 31 ianuarie 2018, este disponibil mai jos. Alături de acesta, un document de lucru detaliat al serviciilor Comisiei (doar în limba engleză):

Evaluarea se bazează în special pe:

  • rapoartele de țară cu privire la implementarea și impactul programului Erasmus+:

 

Belgique Bulgaria Czech Republic Denmark
Deutschland Estonia Ireland Greece
Spain France Croatia Italy
Cyprus Latvia Lithuania Luxemburg
Hungary Malta Netherland Österreich
Poland Portugal: Romania Slovenia
Slovak Republic Finland Sweden United Kingdom
Switzerland Iceland Liechtenstein Republic of Macedonia
Norway Turkey    

 

Date de contact

European Commission
Directorate-General for Education, Youth, Culture and Sport
Unit B.4 –Erasmus+ Coordination
E-mail EAC-UNITE-B4@ec.europa.eu  

 

 

Distribuie această pagină