Evaluaties

Tussenevaluatie van Erasmus+

Waarom was Erasmus+ zo'n succes? En wat kan beter? 

Op basis van meer dan een miljoen antwoorden op dit soort vragen, een enorme en uiterst actuele bron van informatie dus, vindt u hieronder een paar van de meest interessante conclusies van de tussenevaluatie:

Erasmus+, het programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport (2014-2020) van de EU, bleek voor de deelnemers erg nuttig, niet alleen om de overgang naar een baan te vergemakkelijken, maar ook om hun het gevoel te geven EU-burger te zijn. 

Erasmus+ zal tot en met 2020 4 miljoen leerlingen, studenten, docenten en opleiders de kans geven een tijdje in het buitenland te studeren of ervaring op te doen. Het zal ook de activiteiten van onderwijs- en opleidingsinstanties, en van jongeren- en sportorganisaties binnen en buiten de EU een internationale dimensie te geven. 

Uit de reacties blijkt dat Erasmus+ meer samenhang en relevantie vertoont, en deels ook efficiënter en eenvoudiger is dan zijn voorgangers.

Wat de toekomst van Erasmus+ betreft, breekt de evaluatie duidelijk een lans voor meer investeren in onderwijs en opleiding, en meer nadruk op jongere generaties en kwetsbare groepen.
 

Dit zijn slechts enkele conclusies uit het verslag van de Europese Commissie over de tussenevaluatie van het programma Erasmus+. Wie meer wil weten en ook de aanbevelingen wil lezen, kan daarvoor op de links hieronder klikken.

Verslag van de Commissie van 31 januari 2018 en bijbehorend werkdocument van de diensten van Commissie:

De evaluatie berust deels op:

  • Nationale verslagen over de uitvoering en effecten van Erasmus+

 

Belgique Bulgaria Czech Republic Denmark
Deutschland Estonia Ireland Greece
Spain France Croatia Italy
Cyprus Latvia Lithuania Luxemburg
Hungary Malta Netherland Österreich
Poland Portugal: Romania Slovenia
Slovak Republic Finland Sweden United Kingdom
Switzerland Iceland Liechtenstein Republic of Macedonia
Norway Turkey    

 

Contact

Europese Commissie
Directoraat-generaal voor Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Sport
Eenheid B.4 – Coördinatie Erasmus+
E-mail: EAC-UNITE-B4@ec.europa.eu

 

 

Deel deze pagina