Cuprins
Căutați în ghid

Etapa 1: Înregistrarea Pe Portalul Destinat Participanților

Toate organizațiile implicate în candidatură trebuie să fie înregistrate și să furnizeze datele juridice și financiare de bază pe portalul pentru educație, audiovizual, cultură, cetățenie și voluntariat destinat participanților, dacă nu au făcut deja acest lucru.

Pentru a înregistrarea pe portalul destinat participanților, persoana care reprezintă o organizație (sau un grup informal de tineri) trebuie să urmeze următorii pași:

Organizația/grupul trebuie să fie înregistrat(ă) o singură dată pe portalul destinat participanților.  După finalizarea înregistrării, organizația/grupul va obține un cod de identificare a participantului (PIC). PIC, un identificator unic care este necesar pentru depunerea candidaturilor, permite organizației/grupului să completeze formularul de candidatură Erasmus+ online într-un mod simplu (mai exact, prin introducerea PIC în formular, toate informațiile furnizate de organizație/grup în etapa de înregistrare vor fi completate automat în formularul respectiv).

Dovada Formei Juridice Și A Capacității Financiare

La momentul înregistrării, organizațiile trebuie să încarce, de asemenea, următoarele documente pe portalul destinat participanților:

Pentru granturile care depășesc 60 000 EUR, este posibil să fie necesar ca solicitanții să încarce documente specifice pentru a face dovada capacității lor financiare. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Criterii de selecție” de mai jos. 

Formularul de identificare financiară trebuie furnizat numai pentru organizația solicitantă, dar nu este necesar pentru organizațiile partenere.