TARTALOMJEGYZÉK
Keresés az útmutatóban

1. lépés: Regisztráció a Participant Portalon

A pályázatban érintett valamennyi intézménynek regisztrálnia kell az oktatási, audiovizuális, kulturális, uniós polgársági és önkéntességi Participant Portalon, ha ezt korábban még nem tette meg. A regisztráció során meg kell adni az alapvető jogi és pénzügyi adatokat.

A Participant Portalon történő regisztrációhoz az intézményt, illetve szervezetet (vagy a fiatalok informális csoportját) képviselő személynek a következő lépéseket kell követnie:

Az intézményeknek/szervezeteknek/csoportoknak csak egyszer kell regisztrálniuk a Participant Portalon. A regisztrációt követően az intézmény/szervezet/csoport résztvevői azonosító kódot (PIC kód) kapnak. A PIC kód olyan egyéni azonosító, amely a pályázatok benyújtásához szükséges, és megkönnyíti az intézmény/szervezet/számára az Erasmus+ elektronikus pályázati űrlapok kitöltését (például a PIC kód űrlapra történő bevitele után az intézmény/szervezet/csoport által a regisztráció során megadott valamennyi információ automatikusan bekerül az űrlapba).

Jogállás és pénzügyi kapacitás igazolása

A regisztráció során az intézményeknek/szervezeteknek/csoportoknak a következő dokumentumokat is fel kell tölteniük a Participant Portalra:

A 60 000 EUR-t meghaladó támogatások esetében előfordulhat, hogy a pályázónak további dokumentumokat is fel kell töltenie pénzügyi kapacitásának igazolására. Ennek részleteit lásd a „Kiválasztási szempontok” szakaszban.

A pénzügyi adatlapot csak a pályázóra vonatkozóan kell benyújtani, a projektben résztvevő partnerek tekintetében nem.