TARTALOMJEGYZÉK
Keresés az útmutatóban

1. lépés: A szervezet/intézmény regisztrációja

A pályázatban érintett valamennyi intézménynek regisztrálnia kell, ha azt eddig még nem tették meg.

A végrehajtó ügynökség által kezelt tevékenységek

A Funding & tender opportunities portalon (Támogatási & pályázati lehetőségek portálon) történő regisztrációhoz az intézményt, illetve szervezetet (vagy a fiatalok informális csoportját) képviselő személynek a következő lépéseket kell követnie:

  • Hozzon létre egy EU bejelentkezési fiókot (kivéve, ha az intézményt/szervezetet/csoportot képviselő személynek már van fiókja). Új EU bejelentkezési fiók a következő honlapon hozható létre: https://webgate.ec.europa.eu/cas/;
  • A https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home honlapon lépjen be a Funding & tender opportunities portalra (Támogatási & pályázati lehetőségek portálra), és regisztráljon az intézmény/szervezet/csoport nevében. „Útmutató” és „Gyakran ismételt kérdések” a Portalon találhatók.

Az intézményeknek/szervezeteknek/csoportoknak csak egyszer kell regisztrálniuk. A regisztrációt követően az intézmény/szervezet/csoport résztvevői azonosító kódot (PIC kód) kapnak. A PIC kód olyan egyéni azonosító, amely a pályázatok benyújtásához szükséges, és megkönnyíti az intézmény/szervezet/számára az pályázati űrlapok kitöltését (például a PIC kód űrlapra történő bevitele után az intézmény/szervezet/csoport által a regisztráció során megadott valamennyi információ automatikusan bekerül az űrlapba).

A nemzeti ügynökségek által kezelt tevékenységek

Az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület Organisation Registration (Szervezeti regisztrációs rendszerében) történő regisztrációhoz az intézményt, illetve szervezetet (vagy a fiatalok informális csoportját) képviselő személynek a következő lépéseket kell követnie:

Az intézményeknek/szervezeteknek/csoportoknak csak egyszer kell regisztrálniuk.  A regisztrációt követően az intézmény/szervezet/csoport résztvevői szervezeti azonosítót (Organisation ID) kapnak.

Nem kell újra regisztrálniuk azoknak a szervezeteknek/intézményeknek, amelyek már rendelkeznek PIC kóddal és korábban a Nemzeti ügynökségeken keresztül már pályáztak támogatásra az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjaiban – ők automatikusan kapnak szervezeti azonosítót. A szervezet/intézmény a szervezeti azonosítót bármikor ellenőrizheti vagy módosíthatja az ahhot kapcsolódó információt az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület Organisation Registration (Szervezeti regisztrációs) rendszerén keresztül.

A PIC-hez hasonlóan, a szervezeti azonosító beadásával a nyomtatvány automatikusan betölti a szervezet/csoprot által a regisztrációs szakaszban megadott információt és megjeleníti a nyomtatványon.

Jogállás és pénzügyi kapacitás igazolása

A regisztrációs folyamat részeként az intézményeknek/szervezeteknek/csoportoknak a következő dokumentumokat is fel kell tölteniük a Participant Portalra:

A 60 000 EUR-t meghaladó támogatások esetében előfordulhat, hogy a pályázónak további dokumentumokat is fel kell töltenie pénzügyi kapacitásának igazolására. Ennek részleteit lásd a „Kiválasztási szempontok” szakaszban.

A pénzügyi adatlapot csak a pályázóra vonatkozóan kell benyújtani, a projektben résztvevő partnerek tekintetében nem.