TARTALOMJEGYZÉK
Keresés az útmutatóban

Alvállalkozó szerződtetése és közbeszerzési szerződés odaítélése

A kedvezményezett bizonyos (a jog, a könyvvitel, az adóügyek, az emberi erőforrások, informatika stb. területéhez kapcsolódó) szakmai készségeket igénylő speciális technikai szolgáltatások esetében alvállalkozót vonhat be, vagy megvalósítási/kivitelezési szerződést alkalmazhat. A kedvezményezettnél az ilyen szolgáltatások kapcsán felmerülő költségek elszámolható költségnek minősülnek, amennyiben a támogatási szerződés vagy a pályázati döntés valamennyi egyéb feltételének megfelelnek.

Ha a projekt megvalósításához áruk, munkák vagy szolgáltatások beszerzésére van szükség (megvalósítási/kivitelezési szerződés), a kedvezményezett köteles a szerződést a gazdaságilag legelőnyösebb, tehát a legjobb ár-érték arányt képviselő ajánlatnak vagy adott esetben a legalacsonyabb árat tartalmazó ajánlatnak odaítélni, ügyelve az összeférhetetlenség elkerülésére és arra, hogy a dokumentumokat ellenőrzések esetére megőrizzék.

Amennyiben a kedvezményezett 60 000 EUR-nál (vagy a felsőoktatási kapacitásfejlesztés/fejlesztési pályázat esetén 25 000 EUR-nál) nagyobb értékű megvalósítási szerződést köt, a nemzeti iroda vagy a Végrehajtó Ügynökség az előző bekezdésben említetteken kívül további egyedi szabályokat állapíthat meg a kedvezményezettre vonatkozóan. Ezeket az egyedi szabályokat a nemzeti irodák és a Végrehajtó Ügynökség honlapjain teszik közzé.