Sportügyi intézkedések

A sport területén hozott intézkedések célja az, hogy minél szélesebb körben hódítson a sport, a testmozgás és az önkéntesség.

Ezenfelül az intézkedések arra irányulnak, hogy fellépjenek a sport integritását fenyegető veszélyek ellen, előmozdítsák a sportolók kettős karrierjét, még magasabb szintre emeljék a jó kormányzást, elősegítsék a tolerancia és a társadalmi befogadás térnyerését, továbbá hozzájáruljanak az európai sporthét megvalósításához.

Az intézkedések

Együttműködési partnerségek

Az együttműködési partnerségek olyan közös tevékenységek kialakítását és végrehajtását célozzák, amelyek népszerűsítik a sportolást és a testmozgást, foglalkoznak a sport integritását veszélyeztető jelenségekkel (pl. a doppingolással, illetve a mérkőzések eredményének tiltott befolyásolásával, a bundázással), előmozdítják a sportolók kettős karrierjét, még magasabb szintre emelik a jó kormányzást, továbbá elősegítik a tolerancia és a társadalmi befogadás térnyerését.

További információk

Nonprofit európai sportesemények

Ezek a sportesemények arra hivatottak, hogy ösztönözzék a sportolást, elősegítsék a társadalmi befogadást és az esélyegyenlőséget célzó uniós stratégiák végrehajtását, valamint hozzájáruljanak az európai sporthét megvalósításához.

További információk

Kis együttműködési partnerségek

A kis együttműködési partnerségek arra irányulnak, hogy innovatív módszerek révén népszerűsítsék a sportolást és a testmozgást, továbbá hogy előmozdítsák a sport területén a transznacionális hálózatok kialakítását és továbbfejlesztését.

További információk

Oszd meg ezt az oldalt

Related News and Events