Oportunități pentru Persoane Fizice

În cei aproape 30 de ani de când UE finanțează programul Erasmus, peste trei milioane de studenți au putut urma cursuri sau stagii în universități sau organizații din alte țări europene.

Programul Erasmus+ are o arie de acoperire și mai largă, propunând noi oportunități pentru studenți, personal, stagiari, profesori, voluntari și nu numai. Mai mult, acesta are acum o dimensiune mondială, încurajând și participarea celor din afara Uniunii.

Oportunități pentru:

Studenți

Studiile în străinătate reprezintă una dintre principalele componente ale programului Erasmus+. S-a dovedit deja că astfel de experiențe le permit participanților să-și îmbunătățească perspectivele profesionale și cunoștințele lingvistice, să capete mai multă independență și încredere în sine și să descopere alte culturi.

Detalii

Personal (predare)

Cadrele didactice, dar și alte persoane interesate să împărtășească din experiența și cunoștințele lor, pot preda în instituții din alte țări.

Detalii

Personal (formare)

Toți cei care lucrează în educație (personal didactic și nedidactic) pot beneficia de perioade de formare în străinătate, fie prin observare la locul de muncă (job shadowing), fie prin cursuri specifice.

Detalii

Stagiari

Erasmus+ îi încurajează pe tineri să câștige experiență profesională efectuând stagii în alte țări. Ofertele de stagii se adresează, în general, studenților, absolvenților de universitate, cursanților și absolvenților de învățământ profesional și tehnic, precum și ucenicilor.

Detalii

Tineri

Erasmus+ se adresează tuturor tinerilor, nu doar celor înscriși într-o formă de învățământ. De exemplu, programul sprijină activitățile de voluntariat cu o componentă internațională și schimburile de tineri între diferite țări europene.

Detalii

Lucrători de tineret

Lucrătorii de tineret sunt încurajați să dezvolte rețele profesionale și să se formeze în străinătate, de exemplu prin cursuri, vizite de studiu, observare la locul de muncă (job shadowing) sau perioade de observare în cadrul unor organizații relevante.

Detalii

Distribuie această pagină