Kansen voor Particulieren

Al bijna 30 jaar financiert de EU het Erasmusprogramma. Dankzij dit programma hebben ruim drie miljoen Europese studenten een deel van hun studie in een ander Europees land kunnen volgen.

Het vervolg erop, Erasmus+, biedt niet alleen studenten, maar ook schoolpersoneel, stagiairs, leerkrachten, vrijwilligers enz. de mogelijkheid om voor een tijd naar het buitenland te gaan. Het is ook niet meer alleen op Europa en Europeanen gericht, mensen van over de hele wereld kunnen eraan deelnemen.

Mogelijkheden voor:

Studenten

Studeren in het buitenland staat centraal in Erasmus+. Gebleken is dat Erasmus+-deelnemers het beter doen op de arbeidsmarkt. Het is ook een kans om talen te leren, zelfvertrouwen te kweken en grondig kennis te maken met een andere cultuur.

Meer informatie

Personeel (lesgeven)

Erasmus+ maakt het mogelijk een tijd les te geven in het buitenland. Dat geldt voor zowel mensen die in het onderwijs werkzaam zijn als mensen die buiten die sector werken, om hun kennis en ervaring te delen.

Meer informatie

Personeel (opleiding volgen)

Erasmus+ biedt opleidingen in het buitenland voor zowel onderwijzend als niet-onderwijzend personeel uit de onderwijssector, in de vorm van job shadowing, observatieperiodes of specifieke cursussen.

Meer informatie

Stagiairs

Erasmus+ biedt stagiairs de kans om waardevolle werkervaring in het buitenland op te doen. Studenten in het hoger onderwijs, beroepsonderwijs, leerlingwezen en pas afgestudeerden die in het buitenland stage willen lopen, kunnen hiervoor financiële steun aanvragen.

Meer informatie

Jongeren

Erasmus+ is beschikbaar voor alle jongeren, niet alleen voor jongeren die een opleiding volgen. Zij kunnen via een jongerenuitwisseling als vrijwilliger in heel Europa of daarbuiten aan de slag.

Meer informatie

Jongerenwerkers

Erasmus+ steunt de beroepsontwikkeling van jongerenwerkers via een verblijf in het buitenland voor een opleiding of om contacten te leggen. Ze kunnen zo'n verblijf concreet invullen met een cursus of opleiding, job shadowing, een observatieperiode bij een relevante organisatie enz.

Meer informatie

Deel deze pagina