Lehetőségek Magánszemélyeknek

Az Európai Unió csaknem 30 éve finanszírozza az Erasmus programot, melynek jóvoltából eddig több mint hárommillió európai diáknak nyílt alkalma arra, hogy tanulmányai egy részét egy másik európai felsőoktatási intézményben vagy valamilyen európai szervezetnél végezze.

Az Erasmus+ ezeket a lehetőségeket mindenki – a diákok, a szakemberek, a gyakornokok, a tanárok, az önkéntesek és még sokan mások – számára elérhetővé teszi. A program nem csak Európáról és az európaiakról szól – az Erasmus+ világszerte lehetőségeket nyit meg az érdeklődők előtt.

Lehetőségek:

Diákok

A külföldi tanulmányok központi részét képezik az Erasmus+ programnak, és bizonyítottan kedvezően befolyásolják az érintettek későbbi elhelyezkedési kilátásait. Egyúttal esélyt kínálnak arra is, hogy a diákok javítsák nyelvtudásukat, magabiztosabbá és önállóbbá váljanak, továbbá hogy testközelből ismerjék meg a fogadó ország kultúráját.

További információk

Szakemberek (oktatás)

Az Erasmus+ program révén a szakemberek lehetőséget kapnak arra, hogy bizonyos ideig külföldi oktatási intézményben tanítsanak diákokat. Az oktatási ágazaton belül és az oktatási ágazaton kívül dolgozó szakemberek egyaránt élhetnek a lehetőséggel, hogy ismereteiket és tapasztalataikat megosszák a külföldi oktatómunka során.

További információk

Szakemberek (képzés)

Az Erasmus+ képzési lehetőségeket kínál az oktatási ágazatban – tanári vagy nem tanári minőségben – dolgozó szakemberek számára. A külföldi képzés szakmai látogatást (job shadowing), szakmai megfigyelést és tanfolyamokat egyaránt magában foglalhat.

További információk

Gyakornokok

Az Erasmus+ a külföldi szakmai gyakorlati programok támogatása révén segít abban, hogy a résztvevők értékes munkahelyi tapasztalatot szerezzenek. Az Erasmus+ keretében szakmai gyakorlathoz nyújtott támogatást felsőoktatási intézményben tanuló diákok és frissdiplomások, továbbá szakképzésben részesülő tanulók és gyakornokok, valamint olyan fiatalok vehetik igénybe, akik szakképesítésüket a közelmúltban szerezték meg.

További információk

Fiatalok

Az Erasmus+ minden fiatal előtt nyitva áll, nem csak azok előtt, akik jelenleg be vannak iratkozva valamilyen oktatási vagy képzési intézménybe. A program önkéntesmunka-lehetőségeket kínál Európa- és világszerte, és arra is alkalmat ad, hogy az érdeklődő fiatalok ifjúsági csereprogramokban vegyenek részt külföldön.

További információk

Ifjúságsegítők

Az Erasmus+ külföldi képzési és hálózatépítési lehetőségeket biztosít az ifjúságsegítők szakmai fejlődésének elősegítésére. Ennek keretében az érdeklődő szakemberek többek között tanfolyamokon, tanulmányi látogatásokon, szakmai látogatáson (job shadowing) és szakmai megfigyelésen vehetnek részt megfelelő fogadó szervezeteknél.

További információk

Oszd meg ezt az oldalt