Mogućnosti za Pojedince

EU već gotovo 30 godina financira program Erasmus, koji je omogućio da preko tri milijuna europskih studenata provede dio svojih studija na ustanovi visokog obrazovanja ili u organizaciji diljem Europe.

Erasmus+ pruža te mogućnosti svim studentima, osoblju, pripravnicima, nastavnicima, volonterima itd. Ne radi se samo o Europi ili Europljanima – ljudi iz cijelog svijeta mogu iskoristiti mogućnosti koje pruža Erasmus+ program.

Mogućnosti za:

Studente

Studiranje u inozemstvu središnji je dio programa Erasmus+ te se pokazalo da ima pozitivan učinak na kasnije mogućnosti zapošljavanja. Predstavlja i priliku za poboljšanje jezičnih vještina, stjecanje samopouzdanja i neovisnosti te upoznavanje nove kulture.

Saznajte više

Osoblje (podučavanje)

Program Erasmus+ pruža mogućnosti za podučavanje na obrazovnim institucijama u inozemstvu. Osoblje koje radi u obrazovnom sektoru i pojedinci koji rade izvan sektora mogu razmijeniti svoje znanje i iskustvo koristeći mogućnosti koje pruža program Erasmus+.

Saznajte više

Osoblje (osposobljavanje)

Program Erasmus+ pruža mogućnosti osposobljavanja nastavnom i nenastavnom osoblju koje radi u sektoru obrazovanja. Razdoblje osposobljavanja u inozemstvu može obuhvaćati razdoblja stažiranja i promatranja rada u inozemstvu te posebne tečajeve osposobljavanja.

Saznajte više

Pripravnike

Podupirući stručne prakse u inozemstvu, program Erasmus+ pomaže vam steći vrijedno iskustvo na radnom mjestu. Erasmus+ potpora za stručnu praksu dostupna je studentima visokih učilišta i onima koji su nedavno diplomirali, kao i polaznicima programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, naučnicima i osobama koje su nedavno diplomirale.

Saznajte više

Mlade

Program Erasmus+ dostupan je svim mladim ljudima, ne samo onima koji se obrazuju ili osposobljavaju. U okviru programa Erasmus+ možete volontirati diljem Europe i izvan nje ili sudjelovati u razmjenama mladih u inozemstvu.

Saznajte više

Osobe koje rade s mladima

Program Erasmus+ podupire profesionalni razvoj osoba koje rade s mladima razdobljima osposobljavanja ili umrežavanja u inozemstvu. Razdoblja u inozemstvu mogu obuhvaćati tečajeve osposobljavanja, studijske posjete, razdoblja stažiranja ili promatranja rada u relevantnim organizacijama itd.

Saznajte više

Podijelite ovu stranicu