Innováció és bevált módszerek

Az ebben a kategóriában megpályázható együttműködési lehetőségek az innovációt és a bevált módszerek megosztását támogatják abból a célból, hogy elősegítsék az oktatási, képzési és ifjúságpolitikai rendszerek korszerűsítését és megerősítését.

Azok a szervezetek, amelyek élnek ezekkel a lehetőségekkel, remélhetőleg új módokon közelítenek majd az oktatási és képzési témákhoz, professzionálisabbá és kompetensebbé válnak, és jobban tudnak európai uniós vagy nemzetközi szinten tevékenykedni.

2. kulcsintézkedés – Lehetőségek

Stratégiai partnerségek

A stratégiai partnerségek célja az együttműködés, a társaktól való tanulás, valamint a tapasztalatcsere előmozdítása innovatív módszerek és közös kezdeményezések támogatása révén.

További információk

Tudásfejlesztési szövetségek

A tudásfejlesztési szövetségek tevékenysége arra irányul, hogy a felsőoktatásban és az üzleti szférában fellendüljön az innováció, új megközelítések kidolgozására kerüljön sor az oktatás és a tanulás terén, továbbá hogy ösztönzést kapjon a vállalkozókedv és az ismeretátadás.

További információk

Ágazati szakképzettség-fejlesztési szövetségek

Az ágazati szakképzettség-fejlesztési szövetségek célja a készséghiányok felszámolása, valamint annak elősegítése, hogy a szakképző rendszerek igazodjanak az ágazatspecifikus munkaerőpiaci szükségletekhez és az új készségek iránt felmerülő igényekhez.

További információk

Kapacitásépítés (felsőoktatás)

Ezek a lehetőségek a partnerországok felsőoktatásának korszerűsítését, hozzáférhetőségét és nemzetköziesítését támogatják.

További információk

Kapacitásépítés (ifjúságügy)

Ezek a lehetőségek olyan kezdeményezések megvalósítását célozzák, amelyek előmozdítják az együttműködést és csereprogramok létrejöttét, javítják az ifjúsági munka színvonalát és elismertségét, és támogatják, hogy a partnerországokban új mobilitási programok megvalósítására kerüljön sor a nem formális tanulás terén.

További információk

Oszd meg ezt az oldalt