Inovacija i dobre prakse

Prilike za suradnju i inovaciju te razmjenu dobrih praksi osmišljene su za moderniziranje i jačanje sustava obrazovanja i osposobljavanja te sustava za mlade.

Organizacije koje u njima sudjeluju trebale bi imati koristi od novih pristupa obrazovanju i osposobljavanja, stručnijeg i sposobnijeg profesionalnog okruženja unutar pojedine organizacije te pojačanog kapaciteta za rad na razini EU-a ili međunarodnoj razini.

Prilike za KA2

Strateška partnerstva

Njima se nastoji podupirati inovativne prakse i zajedničke inicijative za promicanje suradnje, uzajamnog učenja te razmjene iskustava.

Saznajte više

Udruženja znanja

Osmišljena su kao potpora inovaciji u visokom obrazovanju i poslovanju, za razvoj novih pristupa učenju i poučavanju, promicanje poduzetništva te promicanje dijeljenja znanja.

Saznajte više

Savezi za sektorske vještine

Otklanjanje nedostatka vještina i poboljšanje prilagodljivosti sustava SOO-a potrebama tržišta rada specifičnima za sektor te potražnji za novim vještinama.

Saznajte više

Izgradnja kapaciteta (visoko obrazovanje)

Podupire se modernizacija, dostupnost i internacionalizacija visokog obrazovanja u partnerskim državama.

Saznajte više

Projekti izgradnje kapaciteta (mladi)

Sastoje se od inicijativa osmišljenih za poticanje suradnje i razmjena, poboljšanje kvalitete i priznavanja rada mladih te podršku novim neformalnim shemama mobilnog učenja u partnerskim državama.

Saznajte više

Podijelite ovu stranicu