Evenimente de anvergură legate de Serviciul european de voluntariat

Cum puteți participa

Organizațiile interesate să depună o cerere de finanțare sunt încurajate să consulte site-ul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA).

Ce posibilități se oferă

Erasmus+ poate ajuta organizațiile să gestioneze proiecte în cadrul unor evenimente europene sau internaționale, care să includă cel puțin 30 de voluntari SEV (Serviciul european de voluntariat).

Cum funcționează

Organizațiile care doresc să participe trebuie să fie organizații publice sau private stabilite într-o țară participantă la program și să fie implicate direct în organizarea unui eveniment european sau internațional în domeniul tineretului, culturii sau sportului.

Pot participa și organizațiile care au obținut un acord formal de cooperare de la organizatorii evenimentului.

Detalii practice

Entitățile care organizează un eveniment SEV de amploare trebuie să pregătească, să desfășoare și să urmărească rezultatele uneia sau mai multor activități, inclusiv să îndeplinească sarcini precum selectarea participanților, pregătirea lor înainte de eveniment și evaluarea activităților.

În același timp, acestea pot să se limiteze doar la activități complementare, cum ar fi organizarea unor activități asociate evenimentului, menite să promoveze valoarea voluntariatului și a Serviciului european de voluntariat.

Voluntarii implicați trebuie să aibă vârste cuprinse între 17 și 30 de ani și pot participa lucrând în străinătate ca voluntari neremunerați, cu normă întreagă, timp de până la două luni.

Proiectele trebuie să dureze între 3 și 12 luni și să se desfășoare în aceeași țară ca și evenimentul.

Depunerea cererii

Organizațiile interesate să depună o cerere de finanțare sunt încurajate să consulte site-ul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA).

Informații suplimentare

Puteți găsi mai multe informații pe site-ul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură și în Ghidul programului Erasmus+.

De asemenea, puteți contacta Agenția Executivă sau Comisia Europeană.

Distribuie această pagină