Az európai önkéntes szolgálat nagyszabású eseményei

Hogyan lehet pályázni?

Az érdeklődő szervezetek tekintsék át az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség honlapján olvasható információkat.

Milyen lehetőségekről van szó?

Az Erasmus+ program révén a szervezeteknek lehetőségük nyílik arra, hogy projekteket menedzseljenek olyan európai vagy világszintű események keretében, amelyekben az európai önkéntes szolgálat legalább 30 önkéntese vesz részt.

Hogyan működik mindez a gyakorlatban?

A projektekben olyan, programországban működő állami vagy magánszervezetek vehetnek részt, amelyek közvetlen szerepet töltenek be európai vagy nemzetközi ifjúsági, kulturális vagy sportesemények megszervezésében.

Olyan szervezetek részvételére is mód van, amelyek hivatalos együttműködési megállapodást kötöttek az esemény szervezőivel.

Mit érdemes még tudni?

Az európai önkéntes szolgálat nagyszabású eseményeit megvalósító szervezetek feladatai közé tartozik a tevékenységek előkészítése, végrehajtása és utánkövetése, ideértve a résztvevők kiválasztását és az eseményt megelőző felkészítését, valamint a tevékenységek kiértékelését.

A szervezetek választhatják azt a lehetőséget, hogy csak kiegészítő tevékenységeket végeznek, pl. az önkéntességet és az európai önkéntes szolgálatot népszerűsítő kísérőrendezvények megszervezését.

Az önkéntesek 17–30 éves fiatalok, akik legfeljebb 2 hónapon keresztül teljes munkaidőben és ingyenesen dolgoznak külföldön a projekteken.

A projektek időtartama 3–12 hónap lehet. Helyszínüknek meg kell egyezniük az esemény helyszínéül szolgáló országgal.

Hogyan lehet pályázni?

Az érdeklődő szervezetek tekintsék át az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség honlapján olvasható információkat.

További információk

Az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség honlapja és a programkalauz (Erasmus+ – Pályázati útmutató) részletes tájékoztatással szolgál a témában.

További információkért vegye fel a kapcsolatot az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökséggel, vagy forduljon az Európai Bizottsághoz.

Oszd meg ezt az oldalt