# JeanMonnet30 – 30 de ani de activități Jean Monnet

Comisia Europeană sărbătorește cea de-a 30-a aniversare a activităților Jean Monnet printr-o serie de evenimente și inițiative desfășurate în întreaga lume. Beneficiarii actuali și anteriori ai programului Jean Monnet sunt încurajați să celebreze alături de noi organizând dezbateri, conferințe, ateliere și alte activități care să implice studenți, factori de decizie și societatea civilă. Comisia Europeană va fi prezentă la evenimentul Starea Uniunii, organizat de Institutul Universitar European la Florența, pe 2 mai.

Vreți să organizați un eveniment?

Comisia Europeană a elaborat un chestionar care se află la dispoziția tuturor părților interesate de organizarea de evenimente sub egida „Jean Monnet – 30 de ani de excelență în studiile europene”.

Sărbătoriți cu noi!

Comisia a creat un grup de Facebook în cadrul căruia organizatorii își pot pune în valoare evenimentele și inițiativele care celebrează această aniversare în întreaga lume.
În acest grup, puteți:

  • să anunțați evenimentele pe care intenționați să le organizați în contextul aniversării;
  • să transmiteți noutăți legate de activitățile Jean Monnet potențialilor parteneri, studenților care beneficiază de program, celor care urmează studii europene, cadrelor didactice și oricărui grup interesat de studiile europene.

30 de ani de excelență academică în studiile europene

În urmă cu 30 de ani, dna Jacqueline Lastenouse și-a prezentat ideea de „președinți europeni” ai învățământului superior. Inițiativa acesteia a venit în întâmpinarea nevoii din ce în ce mai mari de a sprijini cercetarea în domeniul integrării europene și de a încuraja eforturile de predare ale universităților și asociațiilor de studii europene în acest domeniu. Astfel s-au născut Acțiunile Jean Monnet, care poartă numele unuia dintre pionierii UE: Jean Monnet, primul președinte al Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului (1888-1979).

În ultimii 30 de ani, un număr impresionant de aproape 5 000 de proiecte au dezvoltat studiile privind integrarea europeană. În prezent, jumătate de milion de studenți beneficiază în fiecare an de acțiunile Jean Monnet, prezente în 87 de țări din întreaga lume. În 2019, cea de-a 30-a aniversare a Acțiunilor Jean Monnet oferă ocazia de a discuta despre impactul lor asupra studiilor europene în întreaga lume, dar și asupra societății noastre, în general.

Detalii despre activitățile Jean Monnet și cererea anuală.

Știri și Evenimente asociate

Distribuie această pagină