#JeanMonnet30 - 30-jarig jubileum van de Jean Monnet-activiteiten

De Europese Commissie viert het 30-jarig jubileum van de Jean Monnet-activiteiten met een reeks evenementen en initiatieven wereldwijd. We nodigen vroegere en huidige deelnemers aan om met ons dit jubileum te vieren en hun succesverhalen te delen op conferenties, workshops, openbare debatten en andere activiteiten. De Europese Commissie zal aanwezig zijn bij het State of the Union-evenement op 2 mei in Florence, georganiseerd door het Europees Universitair Instituut.

Organiseer een evenement

De Europese Commissie heeft een enquête opgesteld voor alle partijen die evenementen willen organiseren in het kader van "Jean Monnet – 30 years of excellence in EU studies".

Doe mee aan de festiviteiten

De Commissie heeft een Facebookgroep opgezet waarin organisatoren overal ter wereld hun evenementen en initiatieven ter gelegenheid van dit jubileum kunnen bekendmaken.
In deze groep kunt u:

  • de evenementen die u van plan bent te organiseren in het kader van het jubileum aankondigen
  • nieuws over Jean Monnet-activiteiten delen met potentiële partners, studenten die aan het programma deelnemen, studenten van Europese studies, de onderwijsgemeenschap en iedereen die belangstelling heeft voor Europese studies.

30 jaar Europese studies van excellente kwaliteit

30 jaar geleden stelde Jacqueline Lastouse voor om in het hoger onderwijs "Europese leerstoelen" in te stellen. Zij deed dit omdat er steeds meer behoefte was aan steun voor onderzoek naar Europese integratie en om de bestaande inspanningen van universiteiten en verenigingen voor Europese studies te omarmen en aan te moedigen. Dit was de start van de Jean Monnet-acties, genoemd naar de eerste voorzitter van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, Jean Monnet (1888-1979).

In de afgelopen 30 jaar heeft een indrukwekkend aantal van 5000 projecten input gegeven voor het studiegebied Europese integratie. Momenteel profiteert jaarlijks een half miljoen studenten in 87 landen over de hele wereld van de Jean Monnet-acties. Het 30-jarig jubileum van de Jean Monnet-acties in 2019 biedt een gelegenheid om terug te kijken op de gevolgen ervan voor het vakgebied Europese studies wereldwijd en de bredere impact ervan op onze samenleving te bespreken.

Meer informatie over de Jean Monnet-activiteiten en de jaarlijkse oproep tot het indienen van projectvoorstellen.

Related News and Events

Deel deze pagina