#JeanMonnet30: a Jean Monnet tevékenységek 30. évfordulója

Az Európai Bizottság világszerte számos esemény és kezdeményezés révén ünnepli a Jean Monnet tevékenységek 30. évfordulóját. A Jean Monnet tevékenységek volt és jelenlegi kedvezményezettjeit arra biztatjuk, hogy ünnepeljenek velünk: vegyenek részt a vitafórumokon, konferenciákon, műhelytalálkozókon, nyilvános vitákon és egyéb rendezvényeken, melyek a diákok, a szakpolitikai döntéshozók és a civil szervezetek közreműködésével zajlanak majd. Az Európai Bizottság is ott lesz az Európai Egyetemi Intézetnek az Unió helyzetével foglalkozó éves konferenciáján, mely idén a Jean Monnet tevékenységeknek szenteli programját.

Tudassa velünk, ha Ön is tervez témába vágó rendezvényt!

Az Európai Bizottság készített egy felmérést, melyet mindazok figyelmébe ajánlunk, akik szívesen rendeznének eseményt a „Jean Monnet – 30 év kiválóság az uniós tanulmányok terén” mottójával.

Ne maradjon le a jubileumi rendezvényekről!

A Bizottság létrehozott egy Facebook-csoportot, ahol a szervezők tájékoztathatják az érdeklődőket az évforduló alkalmából világszerte megrendezett eseményekről és kezdeményezésekről.
Ha csatlakozik a Facebook-csoporthoz, a következőkre lesz lehetősége:

  • beharangozhatja saját rendezvényét, melyet a Jean Monnet tevékenységek 30. évfordulójának alkalmából szervez;
  • megoszthatja a Jean Monnet tevékenységekkel kapcsolatos híreket potenciális partnerekkel, a programban részt vevő diákokkal, európai tanulmányokat folytató hallgatókkal, a tanári közösséggel és bárki mással, aki érdeklődik az európai uniós tanulmányok iránt, illetve érdekelt azokban.

30 éve az európai tanulmányok kiválóságának szolgálatában

30 évvel ezelőtt Jacqueline Lastenouse ismertette az európai tanszékekkel kapcsolatos elképzelését. Abban az időben egyre nagyobb szükség volt az európai integrációval kapcsolatos kutatás támogatására, valamint az európai tanulmányokat szervező egyetemek és egyéb intézmények erőfeszítéseinek felkarolására és ösztönzésére. Jacqueline Lastenouse kezdeményezése választ jelentett ezekre az igényekre. Megszületett a Jean Monnet akció, mely az EU egyik alapító atyjának, az Európai Szén- és Acélközösség első elnökének a nevét viseli (Jean Monnet, 1888–1979).

Az elmúlt 30 évben közel ötezer projekt járult hozzá az európai integrációs tanulmányok bővüléséhez. Jelenleg félmillió hallgató részesül minden évben a Jean Monnet akció előnyeiből, amely jelenleg világszerte 87 országban van jelen. A Jean Monnet akció 30. évfordulója lehetőséget nyújt az érdekelteknek arra, hogy megvitassák, milyen hatást gyakorolt a kezdeményezés az európai tanulmányokra világszerte, illetve milyen változásokat eredményezett társadalmainkban.

A Jean Monnet tevékenységekkel és a pályázati felhívással kapcsolatos információkért látogasson el erre az oldalra.

Oszd meg ezt az oldalt

Related News and Events