#JeanMonnet30 – Jean Monnet -toimet 30 vuotta

Euroopan komissio juhlistaa vuonna 2019 Jean Monnet -toimien 30-vuotista historiaa eri puolilla maailmaa järjestettävillä tapahtumilla ja aloitteilla. Kaikki Jean Monnet -toimiin osallistuneet tahot ovat tervetulleita mukaan juhlallisuuksiin esittelemään onnistuneita hankkeitaan keskustelutilaisuuksissa, konferensseissa, työpajoissa, yleisötilaisuuksissa ja muissa tapahtumissa, joihin osallistuu opiskelijoita, päättäjiä ja kansalaisyhteiskunnan edustajia. Euroopan komission edustajat ovat läsnä Firenzen yliopistollisessa Eurooppa-instituutissa 2.5.2019 järjestettävässä unionin tila -tapahtumassa.

Ilmoita omasta tapahtumastasi

Jean Monnet -toimiin liittyvien tapahtumien järjestäjät voivat ilmoittaa tulevista tapahtumista komission verkkolomakkeella.

Liity someyhteisöön

Komissio on perustanut JeanMonnet30-Facebook-ryhmän, jossa voi jakaa tietoa eri puolilla maailmaa järjestettävistä juhlavuoteen liittyvistä tapahtumista ja aloitteista.
Tässä ryhmässä voit

  • ilmoittaa järjestämistäsi juhlavuoden tapahtumista
  • tiedottaa Jean Monnet -toimiin liittyvistä uutisista mahdollisille kumppaneille, ohjelmassa mukana oleville opiskelijoille, Eurooppa-tutkimuksen opiskelijoille, opettajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

30 vuotta akateemista huippuosaamista Eurooppa-tutkimuksen alalla

Jacqueline Lastenouse esitti 30 vuotta sitten ensimmäistä kertaa ajatuksen korkeakoulujen Eurooppa-oppituoleista. Hänen aloitteensa täytti kasvavan tarpeen tukea Euroopan yhdentymistä koskevaa tutkimusta sekä Eurooppa-tutkimuksen alan opetusta korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa. Näin saivat alkunsa Jean Monnet -toimet, jotka on nimetty eurooppalaisen edelläkävijän, Euroopan hiili- ja teräsyhteisön ensimmäisen puheenjohtajan Jean Monnet’n (1888–1979) mukaan.

Kuluneiden 30 vuoden aikana on toteutettu lähes 5 000 hanketta, joista jokainen on tuonut oman näkökulmansa Euroopan yhdentymistä koskevaan tutkimukseen. Tällä hetkellä Jean Monnet -toimissa on mukana joka vuosi noin puoli miljoonaa opiskelijaa. Toimia toteutetaan nykyisin maailmanlaajuisesti 87 maassa. Jean Monnet -toimien 30. juhlavuosi tarjoaa tilaisuuden keskustella tämän avaintoimen merkityksestä Eurooppa-tutkimukselle maailmanlaajuisesti ja myös sen laajemmasta merkityksestä koko yhteiskunnan kannalta.

Lisätietoa Jean Monnet -toimista ja vuotuisesta hanke-ehdotuspyynnöstä

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

Jaa tämä sivu