Jean Monnet

Áttekintés

Az Erasmus+ program részét képező Jean Monnet-tevékenységek azt hivatottak előmozdítani, hogy világszerte kiváló színvonalon lehessen európai uniós tanulmányokat folytatni a felsőoktatási intézményekben.

Az ún. Jean Monnet-akciók célja, hogy hidat építsenek a főiskolai és egyetemi oktatók és kutatók, valamint az uniós szakpolitikusok között.

Ennek kapcsán kiemelt figyelmet kapnak az európai uniós integrációval kapcsolatos tanulmányok és kutatási tevékenységek, és hangsúlyos elemet jelent annak vizsgálata is, milyen szerepet tölt be Európa a globalizált világban.

A Jean Monnet-akciók megszervezésére felsőoktatási intézményeken keresztül kerül sor, és az akciókra is rajtuk keresztül lehet pályázni. Ha Ön felsőoktatási intézményben dolgozik, érdemes utánanéznie, milyen konkrét lehetőségek állnak nyitva Ön előtt.

Lehetőségek:

Modulok

A Jean Monnet-modulok európai uniós tanulmányok terén meghirdetett rövid oktatási programok vagy kurzusok. A modulok lehetnek európai uniós témájú bevezető vagy szakosodott (meghatározott kérdésekkel vagy részterülettel foglalkozó) kurzusok, de multidiszciplináris megközelítést is alkalmazhatnak.

További információk

Professzúrák

A Jean Monnet-professzúrák oktatói állások olyan egyetemi tanárok vagy adjunktusok számára, akik európai uniós tanulmányok oktatására specializálódtak. Ezek a pozíciók 3 évre szólnak.

További információk

Oszd meg ezt az oldalt