Frivillige aktiviteter med Erasmus+

Oversigt

Frivillige aktiviteter med Erasmus+ gør det nemmere for unge at rejse til udlandet og deltage i projekter for frivillige.

Erasmus+ er et af EU's finansieringsprogrammer til støtte for frivillige aktiviteter inden for rammerne af det europæiske solidaritetskorps. 

Ved at deltage i det europæiske solidaritetskorps bliver du en del af et fællesskab af ligesindede unge, som bidrager til at skabe et mere favnende og forenet samfund.

Som frivillig forpligter du dig til at arbejde i en organisation i udlandet. Projekter for frivillige kan omfatte mange forskellige aktiviteter inden for områder som ungdomsarbejde, kulturelle aktiviteter, socialt arbejde eller miljøbeskyttelse. Arbejdet som frivillig er ulønnet og på fuld tid.

Det, du lærer gennem dit arbejde som frivillig, anerkendes på europæisk plan gennem Ungdomspasset. Du får også et deltagercertifikat fra det europæiske solidaritetskorps, når du har afsluttet arbejdet. 

Frivillige, som allerede er involveret i en frivillig aktivitet under Erasmus+, bør læse informationspakken, som fortæller nærmere om, hvad man kan forvente, om Ungdomspasset og om forsikringsdækningen.

Online Linguistic Support med Erasmus+ kan hjælpe dig med at lære sproget i det land, du er frivillig i.

Varighed

Frivilligt arbejde varer minimum 2 uger og højst 12 måneder.

Der er muligheder for frivilligt arbejde med Erasmus+ i både lande, der deltager i Erasmus+, og tilgrænsende partnerlande – hvilket vil sige, at du også kan arbejde som frivillig uden for Europa.

Betingelser

Du skal være mellem 17 og 30 år for at tilmelde dig og deltage. 

Økonomisk støtte

Alle væsentlige omkostninger forbundet med dit frivillige projekt dækkes. Du får gratis indkvartering, forplejning og eventuel lokal transport. Du får muligvis også et mindre beløb i "lommepenge".

Alle frivillige er dækket af en forsikring under deres ophold i udlandet.

Sådan ansøger du

Erasmus+ støtter det europæiske solidaritetskorps. Hvis du kommer fra et land, der deltager i Erasmus+, kan du komme i gang med frivillige aktiviteter ved at registrere dig på portalen for det europæiske solidaritetskorps. Når du har registreret dig, kan du:

  • søge efter et egnet projekt på listen med offentliggjorte ledige stillinger for registrerede deltagere eller
  • vente på at blive kontaktet af en organisation, som kan tilbyde dig et ophold.

Hvis du kommer fra et land, der deltager i Erasmus+, kan du ansøge om frivillige aktiviteter med Erasmus+ direkte gennem den organisation, der har ansvaret for at sende dig til udlandet eller modtage dig i værtslandet, og som står for alt det praktiske. På Den Europæiske Ungdomsportal, EU's website for unge, kan du finde en liste over organisationer, der tilbyder jobmuligheder for frivillige med Erasmus+. Gennemse listen, og kontakt de organisationer, du er interesseret i, for at høre, om de har aktuelle jobmuligheder. Det er ikke sikkert, at alle de opførte organisationer søger efter nye frivillige i øjeblikket.

Få mere at vide

Dit nationale agentur for Erasmus+ kan svare på dine spørgsmål. Du kan også bruge funktionen Ask a Question på den Europæiske Ungdomsportal. 

Del denne side