Erasmus Mundus közös mesterképzések

Hogyan lehet pályázni?

Scholars and guest lecturers may contact directly the EMJMD consortia to express their interest.

Áttekintés

Az Erasmus Mundus közös mesterképzés támogatja elismert tudósok/vendégtanárok részvételét annak érdekében, hogy növelje a program vonzerejét. Ha Ön kiváló tudományos és/vagy szakmai eredményeket és teljesítményt mondhat a magáénak, részt vehet az Erasmus Mundus közös mesterképzési programokban.

Mind a program-, mind a partnerországokból érkezhetnek tudósok és vendégtanárok. Közreműködésük többletértéket nyújt az Erasmus Mundus közös mesterképzési programokban részt vevő diákok számára a diákközpontú tanítás/előadások, a kutatási tevékenységek, a mesterdiplomák elkészítéséhez nyújtott segítség és a tudományos, illetve szakmai hálózatépítési lehetőségek szempontjából egyaránt.

Időtartam

A tudományos szakemberek Erasmus Mundus közös mesterképzési programban való részvételének minimális időtartama 4–7 egymást követő naptári nap (=1 hét). 8 egymást követő naptári nap nem minősül 2 hétnek. A munkanapok számának meghatározása során figyelembe lehet venni az utazásra fordított időt is.

Feltételek

A tudósok, illetve vendégtanárok érkezhetnek akár az Erasmus Mundus közös mesterképzés partnerintézményeitől, akár a konzorciumon kívülről is.

Pénzügyi támogatás

A tudósok, illetve vendégtanárok nem részesülhetnek más uniós finanszírozásból az Erasmus Mundus közös mesterképzési programban való részvétel időtartama alatt.

Pályázati tudnivalók

A részvétel iránt érdeklődő tudósok, illetve vendégtanárok közvetlenül az Erasmus Mundus közös mesterképzést szervező konzorciumokhoz fordulhatnak.

További információk

Tájékozódjon felsőoktatási intézményének nemzetközi tanulmányi osztályánál vagy az Erasmus Mundus közös mesterképzési konzorciumok valamelyikénél arról, hogy milyen lehetőségek állnak nyitva Ön előtt.

Oszd meg ezt az oldalt