Hogyan lehet pályázni?

Az Erasmus + program keretében különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a szervezetek és magánszemélyek számára. Azonban attól függően, hogy a program mely részéhez szeretne pályázni, előfordulhat, hogy a felkészülés és a pályázati eljárás eltér egymástól. Nézzük részletesen a folyamatot:

Mielőtt jelentkezne:

Általános pályázati felhívás

Minden évben egy nyilvános ajánlattételi felhívás keretében nyújtunk pályázati  lehetőséget az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén tevékenykedő szervezetek és magánszemélyek  számára. A felhívásban megtalálhatja a program célkitűzéseit, a tevékenységek áttekintését, a potenciális pályázók támogathatóságát, a projektek költségvetését és időtartamát, valamint az egyes intézkedések benyújtási határidejét. A legfrissebb Pályázati felhívás a Pályázati Felhívások szakaszban található. Ezenkívül néhány egyedi pályázati felhívást központilag, az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) honlapján teszünk közzé.

Programismertető

Az általános felhívás keretében igénybe vehető tevékenységekre vonatkozó feltételek és követelmények részletesebb áttekintése megtalálható az Erasmus + program útmutatójában. Ez egy kulcsfontosságú dokumentum bárki számára, aki az alkalmazást fontolgatja, és elérhető online, vagy letölthető PDF formátumban.

Ki vehet részt?

Az Erasmus + számos szervezet és magánszemély számára elérhető, bár a jogosultság szabályai változhatnak az adott tevékenységtől és országtól függően. Az országok, amelyek részt vehetnek, két fő kategóriába sorolhatók:

  • Programországok: teljes mértékben részt vehetnek az Erasmus + program összes tevékenységében.
  • Partnerországok: a program egyes akcióiban részt vehetnek, meghatározott feltételek mellett.

A támogatható országokra vonatkozó további információkért kérjük, olvassa el az Erasmus + programismertető megfelelő szakaszait.

Regisztráció

Mielőtt pályázhat szervezetként finanszírozásra, először meg kell szereznie az uniós belépési kódot (login). Az EU bejelentkezési hitelesítési szolgáltatása (korábban ECAS) a Bizottsági információs rendszerek széles körére kiterjedő felhasználói hitelesítés.

Be kell jelentkeznie a Résztvevői portálba az EU-fiók bejelentkezési adataival, és regisztrálnia kell szervezetét, hogy megszerezze a 9-jegyű résztvevő azonosító kódját (PIC).

Ha Ön magánszemélyként kíván pályázani, akkor konzultálnia kell az intézményével (például egyetemével).

Hogyan kezelik?

Az Erasmus + programot az Európai Bizottság, az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA), és a Nemzeti irányítják a programországokban és a Nemzeti Irodák egyes partnerországokban.

A központosított tevékenységeket európai szinten az Európai Bizottság és az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Hivatala Brüsszelben, az úgynevezett Végrehajtó Ügynökség irányítja. A központosított projektek nagyobbak és stratégiaiabbak, amelyek célja az egyedi kérdések kezelése egész Európában.

A decentralizált tevékenységeket közvetlenül a nemzeti ügynökségek kezelik, amelyek az egyes programországokban találhatóak, vagy az EU-n kívüli nemzeti Erasmus + irodák. A projektek többségét nemzeti, regionális vagy helyi szinten hajtják végre, és az országok közötti csereprogramra összpontosítanak.

További információkért látogasson el ide: Hogyan kezeljük?

lehetőségek

egyének

Az Erasmus + minden korosztály számára lehetőséget kínál arra, hogy fejlessze és megossza a tudást és a tapasztalatokat különböző országokban működő intézményekben és szervezetekben. Nézze meg, milyen lehetőségek léteznek a diákok, oktatók, a gyakornokok, a tanárok, a fiatalok és az ifjúsági dolgozók számára.

szervezetek

Az Erasmus + számos szervezet számára kínál lehetőséget, beleértve az egyetemeket, az iskolákat, az oktatási és képzési szolgáltatókat, a kutatóközpontokat, a kutatóintézeteket és a magánvállalkozásokat. Tudjon meg többet a szervezetek számára elérhető különböző lehetőségekről.

Pályázati folyamat

Attól függően, hogy a program mely részeire jelentkezik, ki kell töltenie egy specifikus jelentkezési lapot. Ez általában e-űrlap (PDF) vagy webes űrlap lesz. A lépésenkénti útmutató bemutatja, hogyan kell használni az űrlapot:

A jelentkezés után

Az alkalmazás értékelésével és ellenőrzésével kapcsolatos további információkért kérjük, olvassa el a Program útmutatóban a C fejezetet: Információk a pályázók számára a programtájékoztatóban.

Oszd meg ezt az oldalt