Kako se prijaviti

U okviru Erasmus + programa postoje različite mogućnosti za organizacije i pojedince. Međutim, ovisno o dijelu programa kojeg biste se željeli prijaviti, postupak pripreme i prijave može se razlikovati. Vodimo vas kroz ovaj proces:

Prije primjene

Opći poziv na dostavu prijedloga projekata

Svake godine objavljuje se Opći poziv na podnošenje ponuda projekata za organizacije i pojedince koji djeluju na području obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta. U pozivu možete pronaći ciljeve programa, pregled svih akcija na koje je podijeljen, potencijalnu prihvatljivost sudionika, proračun i trajanje projekata kao i rokove dostave za svaku akciju. Možete pogledati najnoviji Poziv na podnošenje ponuda projekata na poveznici Pozivi na podnošenje ponuda i prijedloga. Osim toga, neki posebni pozivi na prijedloge objavljuju se na centraliziranoj razini putem internetske stranice Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA).

Programski vodič

Detaljniji pregled uvjeta i zahtjeva akcija za koje se možete prijaviti u okviru Općeg poziva možete pronaći u Programskom vodiču Erasmus+. To je ključni dokument za svakoga tko se bavi primjenom, a može se pristupiti on-line ili preuzeti kao PDF dokument.

Tko može sudjelovati?

Erasmus + je otvoren za mnoge pojedince i organizacije, iako podobnost varira od jedne akcije do druge i od jedne do druge zemlje. Zemlje koje mogu sudjelovati podijeljene su u dvije glavne kategorije:

  • Zemlje programa: mogu u potpunosti sudjelovati u svim aktivnostima programa Erasmus+.
  • Zemlje partneri: mogu sudjelovati u određenim aktivnostima programa, ovisno o određenim kriterijima ili uvjetima.

Za više informacija o zemljama koje ispunjavaju uvjete, molimo vas da posjetite poveznicu na programskom vodiču Erasmus+.

Registrirajte se

Prije nego što se možete prijaviti za financiranje kao organizacija, prvo ćete morati dobiti otvoriti korisnički račun na EU Login sistemu. EU Login je sistem za  prijavljivanje na sve aplikacije Europske komisije. Nakon toga ćete se morati prijaviti na Portal sudionika sa svojim EU Login podacima i registrirati svoju organizaciju kako biste dobili svoj jedinstveni 9-znamenkasti identifikacijsi kod (PIC).
Ako ste pojedinac koji se želi prijaviti, morat ćete se konzultirati s organizacijom u kojoj se nalazite (na primjer, vašem sveučilištu).

Kako se to uspijeva?

Programom Erasmus + upravlja Europska komisija, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA), niz nacionalnih agencija u svim programskim zemljama i niz nacionalnih ureda u nekim zemljama partnerima.

Centraliziranim aktivnostima upravlja se na europskoj razini od strane Europske komisije i Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu Europske komisije u Bruxellesu, također poznatoj kao Izvršna agencija. Centralizirani projekti su veći i više strateški, dizajnirani za rješavanje specifičnih problema diljem Europe.

Nacionalne agencije u programskim zemljama upravljaju decentraliziranim aktivnostima ili preko nacionalnih Erasmus+ ureda izvan EU. Većina tih projekata provodit će se na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini i usredotočiti će se na razmjenu između zemalja.
Za više informacija posjetite našu poveznicu Kako se njime upravlja?

Mogućnosti

Pojedinci

Erasmus+ ima prilike za ljude svih dobnih skupina, pomažući im u razvoju i razmjeni znanja, te iskustva u institucijama i organizacijama u različitim zemljama. Provjerite koje su mogućnosti za pojedince poput studenata, osoblja, vježbenika, učitelja, mladih ljudi i radnika mladih i još mnogo toga.

 

 

Organiziacije

Erasmus + ima prilike za širok spektar organizacija, uključujući sveučilišta, škole, osiguravatelje obrazovanja i obuke, istraživačke organizacije i privatne tvrtke. Saznajte više o različitim prilikama koje su  trenutno dostupne.

Proces prijave

Ovisno o tome za koji dio programa se prijavljujete, morat ćete ispuniti određeni obrazac za prijavu. Obično će to biti e-obrazac (PDF) ili web-obrazac. Korak-po-korak vodič koji objašnjava kako koristiti oba obrasca:

Nakon prijave

Više informacija o procjeni i provjeri aplikacije potražite u C Programu za informacije o kandidatima.

 

 

Podijelite ovu stranicu