Objavljeni su vodic i poziv na dostavu prijedlogu za program Eurasmus+ 2018

Published:
25/10/2017
€2.7 billion in funding available for education, training, youth and sport projects, more than ever before.

Za projekte u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta dostupna su sredstva u iznosu od 2,7 milijardi EUR, što je više nego ikad prije.

Organizacije koje se 2018. žele natjecati za financiranje iz programa Erasmus+, programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, od danas mogu početi pripremati prijave za dodjelu bespovratnih sredstava. Vodič programa Erasmus+, u kojemu se navode detaljne informacije o načinu prijave, dostupan je ovdje.

Ovogodišnji je proračun 200 milijuna EUR veći u odnosu na 2017., što predstavlja povećanje od 8 %.

Glavne izmjene u odnosu na 2017. uključuju:

  • dodatne mogućnosti za studente u programu Erasmus+ za pripravništva usmjerena na stjecanje digitalnih vještina,
  • inicijativu ErasmusPro u okviru projekata mobilnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za poticanje dugoročne mobilnosti za polaznike strukovnog obrazovanja i osposobljavanja,
  • novi oblik partnerstva u programima školske razmjene u sklopu strateških partnerstava kako bi se školama pomoglo da se bolje uključe u programe suradnje,
  • povratak aktivnosti „Saveza za sektorske vještine” u vodič,
  • preciznija pravila financiranja za većinu aktivnosti.

Kao i 2016. i 2017., u vodiču programa za 2018. poseban se naglasak stavlja na poticanje projekata kojima se podupire socijalna uključenost (osobito izbjeglica i migranata) i sprečava radikalizacija.

Podijelite ovu stranicu