Odgovori na vaša vprašanja

Spodaj so odgovori na nekatera najpogostejša vprašanja o programu Erasmus+. Ker gre za izbor odgovorov, preverite še razdelek Možnosti. Če ne najdete želene informacije, nas kontaktirajte – glej razdelek Kontakt.

Preletite vsa vprašanja, morda katero vsebuje odgovor, ki ga iščete.

Iščete informacije o vplivu koronavirusa na dejavnosti programa Erasmus+ in evropske solidarnostne enote? Preverite spletno stran o pandemiji koronavirusa.

Postopek prijave za sodelovanje v programu Erasmus+ se razlikuje glede na to, ali ste posameznik ali organizacija ter ali financiranje upravlja nacionalna agencija ali Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo. Več informacij o prijavi, predloge in vzorčne obrazce boste našli v razdelku Prijava..

Informacije o izpopolnjevanju za osebje vsebuje razdelek Usposabljanje osebja section.

Posamezniki iz držav zunaj EU se lahko udeležijo večine izmenjav, če so iz države programa Erasmus+. Nekateri možnosti, med drugim denimo skupni magistrski študij Erasmus Mundus, so na voljo tudi državljanom iz partnerskih držav; pogoji za udeležbo se razlikujejo, zato je dobro preveriti informacije na spletni strani možnosti.

Pogoji se razlikujejo od možnosti do možnosti, zato je najbolje preveriti navodila na ustrezni spletni strani in v vodniku za prijavitelje.

Informacije o evropskem sistemu prenašanja in zbiranja kreditnih točk so zbrane na spletišču Izobraževanje in usposabljanje.

Informacije o štipendijah za podiplomski študij poiščite na spletni strani Skupni magistrski študij Erasmus Mundus.

Nacionalne agencije so samo v državah programa Erasmus+; v drugih državah so lahko nacionalni uradi Erasmus+. Če jih ni, naj se posamezniki obrnejo na svojo ustanovo oziroma organizacijo za izobraževanje, usposabljanje, mladino ali šport. Organizacije naj kontaktirajo Evropsko komisijo prek centra EuropeDirect.

Vse informacije o finančnih sredstvih in pravila financiranja vsebuje vodnik za prijavitelje Erasmus+.

V programu Erasmus+ lahko sodelujejo organizacije iz večine držav sveta, tudi iz večine afriških držav. Pogoji se razlikujejo od možnosti do možnosti, zato je najbolje preveriti informacije na ustrezni spletni strani in v vodniku za prijavitelje.

Posojilne ustanove postavljajo različne pogoje za pridobitev posojila Erasmus+ za magistrski študij, a običajno so do posojila upravičeni študenti, ki v državo posojilne ustanove pridejo študirat ali iz nje odidejo na študij v tujino.

Dajte v skupno rabo to stran