Răspunsuri la întrebări

Vă invităm să citiți mai jos răspunsurile la întrebările care ne-au fost adresate cel mai des cu privire la programul Erasmus+. Este vorba doar de o selecție de întrebări, așadar în cazul în care nu găsiți ce căutați, consultați secțiunea de oportunități sau contactați-ne prin secțiunea Contact.

Căutați prin întrebări pentru a vedea dacă nu s-a răspuns deja la întrebarea dumneavoastră.

Căutați informații despre impactul pandemiei de coronavirus asupra activităților din cadrul programului Erasmus + și al Corpului european de solidaritate? Consultați pagina cu informații despre pandemia de coronavirus.

Procesul de depunere a cererilor pentru participarea la programul Erasmus+ diferă în funcție de solicitant (persoană fizică sau organizație) și depinde de cine gestionează oportunitatea de finanțare: agențiile naționale sau Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură. Mai multe informații cu privire la procesul de depunere a cererii, inclusiv modelele de cerere, în secțiunea Cum puteți participa.

Puteți găsi informații despre oportunitățile de formare a personalului în secțiunea Personal (formare).

Persoanele fizice din țări terțe pot profita de aproape toate oportunitățile dacă provin dintr-o țară participantă la program. Există și unele oportunități, printre care programele de masterat comun Erasmus Mundus, la care pot participa cetățeni din țările partenere; pentru mai multe informații, consultați pagina de oportunități deoarece condițiile de eligibilitate variază de la caz la caz.

Criteriile variază de la o oportunitate la alta. Vă recomandăm să consultați pagina de oportunități relevantă și Ghidul programului.

Puteți găsi informații despre bursele pentru studii postuniversitare pe pagina dedicată programelor de masterat comun Erasmus Mundus.

Nu există agenții naționale decât în țările participante la program. În alte țări pot exista birouri naționale Erasmus+. În caz contrar, dacă sunteți persoană fizică, vă recomandăm să contactați instituția/organizația dumneavoastră de învățământ, formare, tineret sau sport. Dacă reprezentați o organizație, puteți contacta Comisia Europeană prin Europe Direct.

Informațiile referitoare la finanțare și la regulile financiare au fost publicate în Ghidul programului Erasmus+.

La program pot participa organizații din majoritatea țărilor din lume, inclusiv din cea mai mare parte a țărilor africane. Condițiile de eligibilitate diferă de la o oportunitate la alta, prin urmare vă recomandăm să consultați informațiile publicate pe pagina de oportunități relevantă sau în Ghidul programului.

Termenii și condițiile aferente împrumuturilor Erasmus pentru masterat diferă de la o organizație de creditare la alta însă, de obicei, vor fi eligibili doar studenții care merg în țara sau vin din țara în care sunt oferite împrumuturile.

Distribuie această pagină