Een antwoord op uw vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over het programma Erasmus+ en de antwoorden daarop. Heeft u een vraag, kijk dan eerst eens hieronder om te zien of te zien of uw vraag ertussen zit. Niet gevonden wat u zocht? Kijk dan ook eens bij Mogelijkheden zoeken of neem anders contact op via Contact.

Wilt u weten wat de coronacrisis betekent voor alle activiteiten van Erasmus+ en het Europees Solidariteitskorps? Lees onze pagina over de gevolgen van de coronacrisis.

Hoe u een aanvraag voor Erasmus+ moet indienen, hangt af van de vraag of u deze wilt indienen als individu of als organisatie en of de financiering door de nationale agentschappen of door het Uitvoerend Agentschap voor onderwijs, audiovisuele media en cultuur wordt beheerd. Meer informatie over de aanvraagprocedure vindt u, net als de modellen en de aanvraagformulieren, onder Hoe meld ik me aan?.

Informatie over de opleidingsmogelijkheden voor personeel vindt u onder Personeel (opleiding volgen).

Heeft u niet de nationaliteit van een EU-land, maar wel die van een zogenaamd programmaland, dan komt u toch in aanmerking voor de meeste onderdelen van het programma. Ook staan bepaalde mogelijkheden open voor burgers uit zogenaamde partnerlanden, zoals de gezamenlijke masteropleidingen van Erasmus Mundus. Op de pagina Kansen voor Particulieren kunt u nagaan wat de precieze voorwaarden zijn, want die variëren.

De voorwaarden voor de verschillende programmaonderdelen zijn niet altijd gelijk. Wilt u meer weten, kies dan op de pagina Organisaties het juiste programmaonderdeel of sla er de Programmagids op na.

Informatie over het Europees studiepuntensysteem kunt u vinden op de website Onderwijs en opleiding.

Informatie over beurzen voor wie na zijn master nog wil doorstuderen vindt u op de pagina voor de Gezamenlijke masteropleiding van Erasmus Mundus.

Nationale agentschappen bestaan alleen in programmalanden. In andere landen is er soms een nationaal Erasmus+-bureau. Is er in uw land ook geen Erasmus+-bureau, dan kunt u zich als particulier het best wenden tot uw onderwijs-, opleidings-, jongeren- of sportinstelling of -organisatie. Vertegenwoordigt u een organisatie, neem dan contact op met de Europese Commissie via EuropeDirect.

Informatie over de financieringsmogelijkheden en de financiële regels vindt u in de Programmagids van Erasmus+.

Organisaties uit bijna alle landen ter wereld, dus ook uit Afrika, kunnen deelnemen aan het programma. De deelnamevoorwaarden variëren per programmaonderdeel. Ga daarom naar de pagina Organisaties en kies het juiste programmaonderdeel, of sla er de Programmagids op na.

Alle door Erasmus+ gefinancierde projecten zijn te vinden op het Platform Projectresultaten..

De voorwaarden voor een Erasmus+-leningen voor een masteropleiding variëren van de ene financiële instelling tot de andere, maar meestal komen alleen studenten in aanmerking die afkomstig zijn uit of gaan studeren in het land waar de financiële instelling de leningen aanbiedt.

Deel deze pagina