Pitanja i odgovori

U nastavku pronađite odgovore na neka od najčešćih pitanja o programu Erasmus+. Ovo je samo odabir pa pogledajte odjeljak Mogućnosti ili nam se obratite putem odjeljka za Kontakt ako ne možete pronaći što tražite.

Proučite pitanja da vidite postoji li već odgovor na ono što vas zanima.

Tražite informacije o utjecaju koronavirusa na aktivnosti programa Erasmus+ i aktivnosti Europskih snaga solidarnosti? Provjerite internetsku stranicu o pandemiji koronavirusa.

Postupak prijave za Erasmus+ razlikuje se ovisno o tome prijavljujete li se kao pojedinac ili kao organizacija te o tome tko upravlja mogućnošću financiranja: nacionalne agencije ili Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu. Više informacija o postupku prijave, uključujući obrasce i predloške obrazaca za prijavu možete pronaći u odjeljku Kako se prijaviti.

Više informacija o prilikama za osposobljavanje osoblja možete pronaći u odjeljku Osoblje (osposobljavanje).

Pojedinci iz zemalja izvan EU-a mogu sudjelovati u većini mogućnosti ako su iz neke od zemalja sudionica Programa.Postoje i određene mogućnosti za građane iz partnerskih zemalja, među ostalim Združeni diplomski studiji Erasmus Mundus; saznajte više na stranicama s mogućnostima jer jer se uvjeti prihvatljivosti razlikuju od mogućnosti do mogućnosti.

Informacije o stipendijama za poslijediplomske studije možete pronaći na stranici o Združenim diplomskim studijima Erasmus Mundus.

Nacionalne agencije postoje samo u zemljama sudionicama Programa; druge zemlje mogu imati nacionalni ured za Erasmus+. Ako to nije slučaj, a pojedinac ste, najbolje je da se obratite ustanovama ili organizacijama za obrazovanje, osposobljavanje, mlade ili sport u svojoj zemlji. Ako predstavljate organizaciju, možete se obratiti Europskoj komisiji putem EuropeDirect.

Informacije o financiranju i financijska pravila možete pronaći u Vodiču programa Erasmus+.

Organizacije iz većine zemalja svijeta, uključujući većinu afričkih zemalja, mogu sudjelovati u programu. Budući da se uvjeti razlikuju od slučaja do slučaja, najbolje je pronaći informacije na stranicama pojedinih mogućnosti ili u Vodiču programa.

Sve projekte koji se financiraju u okviru programa Erasmus+ možete pronaći na Platformi za rezultate projekata.

Uvjeti za dobivanje zajmova za diplomske studije programa Erasmus razlikuju se od organizacije do organizacije, ali obično samo studenti koji odlaze u zemlju u kojoj se zajmovi nude ili koji dolaze iz takve zemlje ispunjavaju uvjete za dobivanje zajma.

Podijelite ovu stranicu