Usein kysyttyä

Seuraavassa on vastauksia yleisimpiin Erasmus+ ‑ohjelmasta kysyttyihin kysymyksiin. Myös Mahdollisuudet-osiossa on paljon hyödyllistä tietoa. Jos et löydä etsimääsi tietoa, ota yhteyttä Yhteystahot-osion kautta.

Tutustu ensin usein kysyttyihin kysymyksiin – saatat löytää tarvitsemasi tiedon.

Tietoa siitä, miten koronavirustilanne vaikuttaa Erasmus+ -ohjelman ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen toimintaan, on erillisessä kysymysosiossa.

Erasmus+ -ohjelman hakumenettely vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä yksityishenkilö vai organisaatio ja hallinnoiko rahoitusmahdollisuutta kansallinen toimisto vai koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA). Lisätietoja hakumenettelystä sekä malleja ja lomakkeita on Hakumenettely-osiossa.

Tietoa henkilöstön kouluttautumismahdollisuuksista on saatavilla Henkilöstö (täydennyskoulutus)-osiossa.

EU:n ulkopuolisista maista tulevat henkilöt voivat osallistua useimpiin ohjelman toimiin, jos he tulevat ohjelmamaista. Ohjelman kumppanimaiden kansalaiset voivat osallistua esimerkiksi Erasmus Mundus ‑yhteisiin maisteriohjelmiin. Tutustu tarjontaan ja tarkista osallistumiskriteerit, jotka vaihtelevat toimittain.

Kansallisia toimistoja on vain ohjelmamaissa. Eräissä muissa maissa on kansallisia yhteyspisteitä. Jos omassa maassasi ei ole toimistoa tai yhteyspistettä, ota yhteyttä oppilaitokseesi tai nuoriso- tai urheilujärjestöösi (jos haet tietoa yksityishenkilönä). Jos edustat jotakin organisaatiota, voit ottaa yhteyttä Euroopan komissioon EuropeDirect-palvelun kautta.

Tietoa rahoituksesta ja sitä koskevista säännöistä on Erasmus+ ‑ohjelmaoppaassa.

Useimpien maailman maiden, myös useimpien Afrikan maiden, tietyntyyppiset organisaatiot voivat osallistua ohjelmaan. Osallistumiskriteerit vaihtelevat toimittain – tarkista tiedot kyseisen toimen sivulta tai ohjelmaoppaasta.

Erasmus+ ‑maisteritutkintolainojen ehdot vaihtelevat luotonantajasta riippuen, mutta yleensä lainoja myönnetään vain sellaisille opiskelijoille, jotka joko lähtevät opiskelemaan siitä maasta tai saapuvat opiskelemaan siihen maahan, jossa lainoja tarjotaan.

Jaa tämä sivu