Svar på dine spørgsmål

Herunder finder du svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om Erasmus+. Det er kun et udvalg af spørgsmål, så se også afsnittet om muligheder eller kontakt os via kontaktsiden, hvis du ikke kan finde det, du leder efter.

Søg i spørgsmålene for at se, om det svar, du søger, allerede findes.

Ansøgningsproceduren for Erasmus+ afhænger af, om du er en enkeltperson eller en organisation, og om støtten forvaltes af de nationale agenturer eller Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur. Du kan læse mere om ansøgningsprocessen og finde skabeloner og modeller til ansøgningsformularer i afsnittet Sådan ansøger du.

Personer fra lande uden for EU kan deltage i de fleste tilbud under Erasmus+, hvis de kommer fra et programmland.En række muligheder såsom de fælles kandidatuddannelser under Erasmus Mundus er også åbne for borgere fra partnerlande. Læs mere på siderne om muligheder, da der er forskellige kriterier for deltagelse for de forskellige tilbud.

Der kan være forskellige kriterier for støtteberettigelse fra en mulighed til en anden. Det er derfor bedst at tjekke siden for den konkrete mulighed og programguiden.

Du finder information om det europæiske meritoverførsels- og meritakkumuleringssystem på websitet om uddannelse og kurser.

Der findes kun nationale agenturer i programlande. Andre lande kan have et nationalt kontor for Erasmus+. Hvis dit land ikke har det, og du er en privatperson, er det bedst at kontakte din uddannelses-, ungdoms- eller sportsorganisation. Hvis du repræsenterer en organisation, kan du kontakte Europa-Kommissionen via EuropeDirect.

Du kan finde information om finansiering og finansieringsregler i programmguiden for Erasmus+.

Organisationer fra de fleste lande i verden, herunder de fleste afrikanske lande, kan deltage i programmet. Støtteberettigelse afhænger af den enkelte mulighed, så det er bedst tjekke oplysningerne på den relevante side for muligheden eller i programguiden.

Betingelserne for studielån til kandidatuddannelser under Erasmus+ er forskellige fra den ene låneorganisation til den anden, men det er normalt kun studerende, som enten rejser til eller kommer fra det land, hvor lånet tilbydes, der kan ansøge om det.

Del denne side