Akreditacija Erasmus 2020. u području obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te školskog obrazovanja

Deadline 29/10/2020 - 12:00
Reference EAC/A02/2020

Akreditacija Erasmus alat je za organizacije za obrazovanje odraslih, strukovno obrazovanje i osposobljavanje i školsko obrazovanje koje se žele uključiti u prekograničnu razmjenu i suradnju. Dodjelom akreditacije Erasmus potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije.

Zainteresirane organizacije mogu podnijeti zahtjev za pojedinačnu akreditaciju Erasmus za svoju organizaciju ili za akreditaciju Erasmus za koordinatore konzorcija za mobilnost. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo u programu Erasmus+ (2014.–2020.).

Osim toga, organizacije s valjanom Poveljom Erasmus+ za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju prijavom na ovaj poziv mogu svoju akreditaciju prenijeti na budući program. Te organizacije mogu se prijaviti za pojednostavnjeni postupak za nositelje Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. U okviru ovog poziva trenutačnim nositeljima Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju dodjeljivat će se oznaka izvrsnosti kao priznanje za dosadašnji rad i predanost kvaliteti.

Organizacije s akreditacijom Erasmus imat će pojednostavnjen pristup mogućnostima financiranja u okviru ključne mjere 1 budućeg programa (2021.–2027.).

Nacionalne agencije

Za upravljanje pozivom zadužene su nacionalne agencije u svakoj zemlji sudionici u programu. Više informacija možete pronaći na internetskim stranicama svoje nacionalne agencije.

Kako se prijaviti

Pristupite obrascu za prijavu za akreditaciju Erasmus (potreban je EU Login – ako ga nemate, možete izraditi račun).

Dokumenti

Pravila za podnošenje zahtjeva

Erasmusovi standardi kvalitete

Podijelite ovu stranicu

Related News and Events