Erasmus+
Az EU oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja
menu

Erasmus+ 30 anniversary logo

Fedezze fel az Erasmus+ programot

Mire utal a „plusz” az Erasmus+ program nevében?
Nos, nagyon sok pozitívumra. Győződjön meg erről a saját szemével! Ezekben a videókban lelkes résztvevők számolnak be arról, milyen pluszt hozott a program az életükbe Európán belül és kívül.

Discover Erasmus+

Ruth Frendo, 37

Adult Education

Ruth Máltát képviselte a társadalmi befogadásról szóló, több ország részvételével zajló Erasmus+ projektben. A projekt során Ruth menedékkérőket és menekülteket interjúvolt meg Máltán, és történeteiken keresztül személyes kapcsolatot tudott létesíteni velük. Kutatását hét európai nyelvre fordították le, és egy oktatási célú ismeretterjesztő anyag készült belőle.

Roberto Breeveld, 30

School Education

Roberto földrajztanár, aki két eTwinning projektet vezetett, öt ország közötti virtuális diákcserékkel. A más kultúrákból származó emberekkel való kapcsolatnak köszönhetően a diákok új nézőpontokkal gazdagodtak, és fejlesztették angoltudásukat is. Roberto jelenleg az eTwinning lelkes nagykövete.

Christina, Angela & Yuriy

International Cooperation

Christina, Angela és Jurij az örményországi, fehéroroszországi, grúziai, moldovai és ukrajnai felsőoktatás modernizációját előmozdító LA MANCHE projektben vettek részt. A konzorcium öt további uniós tagállamot foglal magában. A projekt a fenntartható változáshoz vezető együttműködés és stratégiai partnerség tökéletes példája, amit az Erasmus+ tett lehetővé.

Martina Caironi - 27

Paralympic winner

Martina Caironi 22 éves volt, amikor az Erasmus programmal Spanyolországba ment. Mivel képes volt egyedül boldogulni, megnőtt az önbizalma. Az Erasmus után két hónappal aranyérmet nyert a 2012. évi londoni paralimpiai játékokon. 2016-ban, a Rio de Janeiróban rendezett paralimpiai játékokon aranyérmet szerzett 100 méteres sprintben, és ezüstérmet távolugrásban.

Gellért Szó, 28

Vocational and Educational Training

Gellértnek lehetősége nyílt arra, hogy Franciaországban elismert cukrászoktól tanulja el a szakma csínját-bínját. Három hetes élménye annyira inspiráló volt, hogy megnyerte a „Magyarországország tortája” versenyt. Kétszer. Jelenleg két különböző városban két cukrászda boldog tulajdonosa.

Alexandro, Wassim & Aaliyah, 8 > 12

School Education

Wassim, Alexandro és Aaliyah az „Európai diákjaink hihetetlen kulináris utazása" című projektben vettek részt, amely Brüsszeli (Belgium) és Bobigny (Franciaország) hátrányos helyzetű városrészeinek diákjait hozta össze. Miközben elkészítették a szüleik származási országaiból származó recepteket, a gyerekek matematikai készsége fejlődött és a más kultúrák iránti tiszteletük is erősödött.

Tania Habimana, 27

Higher Education

Tania Habimana az Egyesült Királyságban és Belgiumban nőtt fel. Erasmus diákként nemzetközi gazdaságtant és németet tanult. Tania jelenleg a Tailored Business című TV-műsort vezeti, amelyben Afrika-szerte ruhákat készít embereknek, miközben meginterjúvolja őket. Tania a női vállalkozók szószólója, és azt reméli, hogy TV-műsora másokat is arra ösztönöz majd, hogy felfedezzék saját vállalkozói tehetségüket.

Mina Jaf, 28

European Voluntary Service

Mina, aki gyermekként hagyta el az iraki Kurdisztánt, a menekültek jogainak szenvedélyes védelmezőjévé vált. 2015-ben a Vluchtelingenwerk Vlaanderennél (flamand menekültügyi szervezet) önkénteskedett egy évig. Az itt szerzett tapasztalatnak köszönhetően saját – nyelvi, irányítási, vezetési és koordinációs – készségeit fejlesztette. Később Women Refugee Route néven saját nonprofit szervezetet alapított, amelynek célja, hogy információval és szolgáltatásokkal segítse az asszonyokat és a lányokat, és felhívja rájuk a figyelmet. 2016-ban Mina megkapta a Voices of Courage (a bátorság hangjai) díjat a Women's Refugee Commissiontől.

Want to give your feedback about this page?