Hogyan fogja befolyásolni a brexit az Erasmus+ programot?

A kilépésről rendelkező megállapodás értelmében az Egyesült Királyság továbbra is részt fog venni a 2014–2020 közötti uniós programokban (ideértve az Erasmus+ programot is) úgy, mintha a programok lezárásáig az ország az EU tagja lenne.

A két fél átfogó tárgyalásokat folytat a jövőbeli kapcsolatukról, és e tárgyalások kimenetele fogja meghatározni, hogy az Egyesült Királyság részt fog-e venni 2020 után a későbbi programokban.

Az Erasmus+ tanulási célú mobilitási tevékenységei

Brit hallgatók mobilitása az Erasmus+ programországokban

Az egyesült királyságbeli kedvezményezettek továbbra is részesülhetnek a jelenlegi többéves pénzügyi időszak során odaítélt támogatásokban, még akkor is, ha egy adott projekt futamidejének vége 2020 utánra esik. Ennek megfelelően a brit hallgatók és más résztvevők a projektek befejezéséig, illetve a források kimerüléséig továbbra is részt vehetnek az Erasmus+ programországokba – azaz az uniós tagállamokba, Liechtensteinbe, Norvégiába, Izlandra, Törökországba, Észak-Macedóniába és Szerbiába – irányuló mobilitási programokban.

A két fél átfogó tárgyalásokat folytat a jövőbeli kapcsolatukról, és e tárgyalások kimenetele fogja meghatározni, hogy az Egyesült Királyság részt fog-e venni 2020 után a későbbi programokban.

Az Erasmus+ programországok hallgatóinak mobilitása az Egyesült Királyságban

A kilépéséről szóló megállapodás megkötése azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságon kívüli programországok felsőoktatási intézményei és más szervei az Erasmus+ mobilitási program keretében továbbra is küldhetik az Egyesült Királyságba diákjaikat és oktatóikat a 2019-es és a 2020-as felhívásokból származó forrásokkal, a projektek befejezéséig, illetve a források kimerüléséig.

A két fél átfogó tárgyalásokat folytat a jövőbeli kapcsolatukról, és e tárgyalások kimenetele fogja meghatározni, hogy az Egyesült Királyság részt fog-e venni a következő Erasmus+ programban.

Oszd meg ezt az oldalt