Miten brexit vaikuttaa Erasmus+ -ohjelmaan?

Erosopimuksessa määrätään, että Yhdistynyt kuningaskunta on edelleen mukana kaudella 2014–2020 toteutettavissa EU:n ohjelmissa, myös Erasmus+ -ohjelmassa, aina niiden päättymiseen asti ikään kuin se olisi EU:n jäsenvaltio.

Yhdistyneen kuningaskunnan mahdollinen osallistuminen EU:n seuraaviin ohjelmiin vuoden 2020 jälkeen riippuu EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan tulevia suhteita koskevien neuvottelujen tuloksesta.

Erasmus+ -ohjelman oppimiseen liittyvät liikkuvuustoimet

Voivatko Yhdistyneen kuningaskunnan opiskelijat edelleen osallistua liikkuvuustoimiin Erasmus+ -ohjelman maissa?

Brittiläiset Erasmus+ -osallistujat voivat saada nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen mukaisesti myönnettyjä avustuksia ohjelman päättymispäivään asti, vaikka se olisi vuoden 2020 jälkeen. Näin ollen brittiläiset opiskelijat ja muut osallistujat voivat edelleen osallistua liikkuvuustoimiin muissa Erasmus+ ‑ohjelman maissa, eli EU:n jäsenmaissa sekä Liechtensteinissa, Norjassa, Islannissa, Turkissa, Pohjois-Makedoniassa ja Serbiassa siihen asti, kunnes hankkeet päättyvät tai varat on käytetty.

Yhdistyneen kuningaskunnan mahdollinen osallistuminen EU:n seuraaviin ohjelmiin vuoden 2020 jälkeen riippuu EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan tulevia suhteita koskevien neuvottelujen tuloksesta.

Voivatko Erasmus+ -ohjelman opiskelijat edelleen osallistua liikkuvuustoimiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Kyllä. Erosopimuksen pohjalta muiden ohjelmaan osallistuvien maiden kuin Yhdistyneen kuningaskunnan korkeakoulut ja muut laitokset voivat edelleen lähettää opiskelijoitaan ja henkilökuntaansa Erasmus+ -liikkuvuusohjelmien puitteissa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan vuosien 2019 ja 2020 ehdotuspyyntöjen rahoituksen turvin siihen asti, kunnes hankkeet päättyvät tai varat on käytetty.

Yhdistyneen kuningaskunnan mahdollinen osallistuminen seuraavaan Erasmus+ -ohjelmaan riippuu EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan tulevia suhteita koskevien neuvottelujen tuloksesta.

Jaa tämä sivu