• EQF Home Page Icon

Learning Opportunity: Se-n-se productie- en procestechnologie (voor werkzoekenden)

Se-n-se productie- en procestechnologie (voor werkzoekenden)

Course Information

Sinds september 2009 bestaat er in het technisch secundair onderwijs (TSO) een nieuw structuuronderdeel, namelijk het Se-n-se (secundair na secundair onderwijs). Dit ter vervanging van het vroegere 7e specialisatiejaar. Het Se-n-se wordt georganiseerd door secundaire scholen. Eigen aan al deze opleidingen is dat ze sterk gericht zijn op de arbeidsmarkt en dat 'werkplekleren' (stage) een essentieel onderdeel vormt van het programma. Het Se-n-se wil je mogelijkheden zowel naar tewerkstelling als naar hogere opleidingen bevorderen.

Hoewel deze opleiding een technologische richting is, heb je geen diepgaande technische voorkennis nodig, wel een stevige portie interesse in technologie. Je leert zelfstandig en probleemoplossend denken en werken. Je hoofdtaak is een productielijn zelfstandig bedienen, instellen, bijregelen en controleren zodat je kwaliteitsvolle producten maakt.

De intense samenwerking met het bedrijfsleven zorgt ervoor dat de opleiding maximaal is afgestemd op de noden van de arbeidsmarkt. Vooral door het uitvoeren van veelvuldige stages doe je hopen ervaring op en leer je verantwoordelijkheid te nemen. Zo bezorgt de opleiding je een aanzienlijke voorsprong op de arbeidsmarkt.

Door het grote tekort aan productie- en procesoperatoren heb je een grote werkzekerheid in een brede waaier aan sectoren zoals voeding, textiel, hout, metaal, chemische afgeleiden of de grafische sector.

Alle informatie over de plaats waar deze opleiding aangeboden wordt en hoe dit opleidingstraject eruit ziet vind je terug onder de flap 'praktisch en inschrijven'.

Reference Data

Location:
Education Level:
Thematic area:
Language:
Special target group:
Teaching Language:
Study Type:
Costs: 

gratis

Provider Information

Provider Name: 
Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding
Provider Contact Info: 

Qualifications Awarded

Reference Data

Qualification Awarded:
CERTIFIC

Course Locations

Reference Data

Course address:

Stationsstraat, 89
HAACHT
3150
Belgium

Course location information:

Don Bosco Instituut Tso/Bso